Eğitimciye veda duygusal anları beraberinde getirdi
Aşıkpaşa Ortaokulu’nda düzenlenen veda töreninde 43 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştiren öğretmen Mehmet Berber, alkışlar ve gözyaşları eşliğinde emekliliğe uğurlandı. Meslektaşları ve öğrencilerinin sevgi gösterisi, eğitim bir gönül işi denildi.

Kırşehir eğitim camiası, 43 yılını öğrencilerine adayan değerli öğretmen Mehmet Berber’i unutulmaz bir törenle emekliliğe uğurladı. Aşıkpaşa İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya gelerek Berber’i alkışlarla sahneye davet etti. Sıcak alkışlar ve sevgi dolu sözler arasında duygusal anlar yaşandı.

1982 yılında Afyon’da ticaret bilgisi öğretmeni olarak göreve başlayan Mehmet Berber, 1990 yılından itibaren Kırşehir’de okul idareciliği yaptı. Görev yaptığı her kurumda çalışkanlığı, mütevazılığı ve öğrenci sevgisiyle tanınan Berber, meslek hayatı boyunca “eğitim bir sevda işidir” anlayışıyla hareket etti.
Törende konuşan Berber, “Eğitim ve öğretim bir sevgi mesleği. Yıllar boyunca öğrencilerimden ve meslektaşlarımdan gördüğüm sevgi benim için en büyük ödül. Bu şehirde bir öğrencimin tebessümü bile tüm yorgunluğumu almıştır.” ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Berber’in öğrencileri, “Bize sadece ders anlatmadı, hayatı öğretti.” sözleriyle hocasına teşekkür etti. Okuldaki öğretmenler ise onun disiplinli, adil ve sevgi dolu yönetim anlayışını örnek alarak “onun izinden yürümeye devam edeceğiz” mesajı verdiler.
Törenin sonunda okul idaresi tarafından Berber’e plaket takdim edildi. Öğrencilerin hazırladığı sürpriz video gösterimi ise salondaki herkesi gözyaşlarına boğdu. 43 yılın ardından alkışlarla uğurlanan Mehmet Berber, “Bir öğretmen için en büyük mutluluk, ardında güzel izler bırakabilmektir.” diyerek törenden ayrıldı.






