grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

MUTLULUĞUN RESMİ,KÜÇÜKLERİN DEV PROJESİ

Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Müdürü Aynur Bayazıt önderliğinde hazırlanmış ‘Doğa Deneyimli’ AB proje, uygulamalı olarak sürmekte.

Yaşam Yayın: 17 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.04.2023 22:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

KÜÇÜKLERİN DEV PROJESİ

Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Müdürü Aynur Bayazıt önderliğinde hazırlanmış  ‘Doğa Deneyimli’ AB proje, uygulamalı olarak sürmekte. Bu güzel ve anlamlı projenin ziyaret ayağından olan ‘Doğa Koruma ve Milli Parklar’ Müdürlüğünü ve Müdürlük bünyesinde kurulu ‘Yaban Hayatı Müzesi’ ziyaretlerinde kendilerinden aldığımız bilgi eşliğinde çocuklara kazandırılan Doğa sevgisi, çevre bilinci oluşması bugünün küçüklerinin yarın atacakları büyük adımların habercisi.

Proje ve süreci ile ilgili almış olduğumuz bilgi.

Günümüz çocukları, doğal çevre ile bağ kurma konusunda sınırlı fırsatlara sahiptir. Dışarıda fiziksel olarak aktif oldukları zamandan daha fazlasını televizyon izleyerek ve bilgisayarlarda video oyunları oynayarak harcıyorlar. Doğada ve açık havada yeterince oyun oynamadıklarından, bu çocuklar daha sağlıklı ve huzurlu olmak ya da daha iyi sosyal becerilere sahip olmak için önemli fırsatları kaçıracaklardır. Son on yılda yapılan pek çok bilimsel araştırma, doğa ile günlük temas halinde olan çocukların sosyal, psikolojik, akademik ve fiziksel sağlığının olumlu yönde etkilendiğini göstermiştir.

Bu faydaları göz önünde bulundurarak, 6 ortak ülke (Litvanya, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Letonya ve Slovenya) bu projeyi oluşturmak için bir araya geldik: Kids in Nature Çocuklar Doğada. Ana amacımız, öğretmenlere çocukların doğada daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak ve doğayla bağ kurmalarında onlara rehberlik edebilmeleri için bilgi ve yetkinlik kazandırmaktır. Bu değerli projeye 3-7 yaş arası yaklaşık 900 çocuk ve 150 öğretmen ve eğitimci katılmıştır.

2021 Ekim’de proje ortakları “Doğaya Giden Yol” konusu için Türkiye ortağı olan Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulunu ziyaret ettiler. 2021 Mayıs ayı içerisinde “Arı Dostu Bahçeler ve Çocuklarla Bahçe İşleri” konusu için Litvanya Volungele Anaokulu ziyareti gerçekleştirildi. Haziran ayı’nda “Bahçeden Masaya: Yetiştir, Hasat Et, Hazırla ve Paylaş” faaliyeti için Letonya Dagavpils Pilsetas Anaokulu ziyareti gerçekleştirildi. 17-21 Ekim 2022 tarihlerinde “Ağaçlar, Bitkiler, Yaban Hayatı, Yenilebilir Bitkiler” konularında bilgi almak ve atölye çalışmalarına katılmak için Romanya’nın Buzau kentinde Gradinita cu Program Prelungit adlı Anaokulunu ziyaret ettik.

27 Mart-1 Nisan 2023 tarihinde Anaokullarında Sürdürülebilir Doğa Eğitimi konusunda SlovenyaVrtec Šentvid adlı Anaokulu’nu ziyaret ettik. Projemizin final toplantısı ve ziyareti 15-20 Mayıs 2023 tarihlerinde “Doğal Döngülerdeki Hayvanlar” konusu hakkında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Srebarno Kopitce Anaokuluna gerçekleştirilecektir. Proje ortakları ile işbirliği içerisinde Doğayı Seven Çocuk Aktivite Paketi, Öğretmen Kılavuzu-Doğa Aktiviteleri, Yemek Kitabı, Flora ve Fauna Kitabı, Doğayı Seven Çocuklar İçin Sürdürülebilir Rehber proje çıktısı olarak hazırlanmıştır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.