Saldırıya uğrayan Hakan Tosun'dan kötü haber
Kırşehir’deki altın madeni faaliyetlerini gündeme taşıyan gazeteci Hakan Tosun, 10 Ekim’de İstanbul’da uğradığı saldırının ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümüne girdi.

İstanbul Esenyurt’ta 10 Ekim Cuma günü kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan gazeteci Hakan Tosun’un beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Başına aldığı darbeler sonucu yol kenarında baygın halde bulunan Tosun, yanında kimlik ya da kişisel eşyası bulunmadığı için uzun süre kimliği tespit edilemedi.
Tosun, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde beyin kanaması tanısıyla yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Durumunun kritik olduğu bildirilen gazetecinin bugün itibarıyla beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.
AİLESİ ADALET ÇAĞRISI YAPTI
Hakan Tosun’un ailesi, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Bu vahşi saldırı bir an önce şeffaf biçimde aydınlatılmalı, failler adalet önüne çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı. Tosun’un avukatı Hakan Bozyurt da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Dosyada iki kişinin yakalandığını ve tutuklandığını şifahen öğrendik” dedi.
KIRŞEHİR’DEKİ MADENLERİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Hakan Tosun, son dönemde Kırşehir’deki altın madeni faaliyetlerini ele alan araştırmalarıyla dikkat çekmişti. Gazeteci, kısa süre önce Kırşehir’e gelerek bölgede çekimler yapmış, özellikle Kervansaray ve Boztepe çevresinde yürütülen madencilik faaliyetlerinin ekolojik ve tarımsal yıkım risklerine işaret etmişti.
Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:
“Altın madenleri bir kanser hücresi gibi ülkenin her noktasını sarmış durumda! Kırşehir gibi küçük yüzölçümlü bir ile bile 4 altın madeni ruhsatı verilmiş. 3 maden sondaj çalışmalarına başlamış, biri ise ÇED sürecinin sonunda faaliyete geçmek üzere. Sulak alanlar, tarım arazileri ve Ankara’nın içme suyu kaynağı Kızılırmak büyük bir tehlike altında!”
Gazeteci Tosun’un son mesajlarında, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve çevre örgütlerine “Bu projeleri birlikte durduralım, Kırşehir yok olmasın!” çağrısı yaptığı da görüldü.
Toplumun çevre duyarlılığını gündeme taşıyan Tosun’un ölümü, hem gazetecilik camiasında hem de çevre örgütlerinde büyük üzüntü yarattı. Kamuoyu, saldırının nedenleri ve arkasındaki olası bağlantıların ivedilikle ortaya çıkarılmasını talep ediyor.