grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Motosikletlere Sıkı Denetim

Artan motosiklet sayısı ile birlikte artan kaza ve şikayetler karşısında denetimler de sıklaştırıldı. Gece yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artan denetimlerde 2 bin 569 motosiklete idari ceza uygulanırken 190 motosiklet ise güvenlik nedeniyle bağlandı.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 21:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Araç fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar için motosikletler alternatif ulaşım aracı olmaya başladığı için motosiklet sayılarında da hızlı bir artış yaşanıyor.Sadece yollarda değil kaldırımlarda dahi motosiklet kullanımı nedeniyle kaza riski yaşanıyor.Geçtiğimiz günlerde 8 yaşındaki kız çocuğuna motosiklet çarpmış ve küçük kızın vücudunun birçok yerinde kırık meydana gelmişti.Bu tür kazalar karşısında emniyet birimleri de motosikletlere yönelik denetimlerini arttırdı.83 bin 707 araç kaydının bulunduğu Kırşehir'de motosiklet türü araçların sayısının 8 bin 618 olduğu kaydedilirken.Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılan denetimlerde motosiklet türü araçlarda 2024 yılında bir önceki yıla göre %46 artış ile 3.926 araç denetlendi ve 2.569 motosiklet türü araca kural ihlalleri nedeniyle idari yaptırım uygulandı.Trafik güvenliği açısından 190 araç ise yedd-i emin otoparkına çektirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşlar motosiklet kullanımı noktasında uyarıldı. Motosiklet kullanımının tutku haline geldiği belirtilen açıklamada, dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralandı :


• Kask kullanın:
Motosiklet kullanırken en önemli şeylerden biri, kask takmaktır. Kask, başınızı ve yüzünüzü koruyarak olası bir kaza durumunda ciddi yaralanmaları önler.


• Yeterli ekipman kullanın:
Sadece kask takmak yeterli değildir. Motosiklet kullanırken, dizlik, dirseklik, sırtlık, eldiven gibi diğer koruyucu ekipmanları da kullanmanız tavsiye edilir. 


• Hız sınırına uyun:
Motosiklet sürmek heyecan verici bir deneyim olsa da, hız sınırını aşmak tehlikelidir. Yol şartlarına, hava koşullarına ve trafik durumuna uygun hızda sürüş yapmak, hem kendinizi hem de diğer sürücüleri güvende tutar.


• Trafik kurallarına uyun:
Motosiklet kullanırken trafik kurallarına uymak, güvenliği arttırır. Kırmızı ışıkta durmak, yaya geçidinden geçerken yavaşlamak gibi kurallara uymak, kaza riskini azaltır.


• Trafikte farkındalık oluşturun:
Motosiklet sürücüleri, diğer araç sürücülerine göre daha zor görünürler. Bu nedenle, trafikte farkındalık oluşturmak için yüksek görünürlüklü ekipmanlar kullanın. Yüksekliğe ayarlanabilen farlar, yansıtıcı çizgiler, reflektörler gibi ekipmanlarla, diğer sürücülerin sizi daha kolay görmesini sağlayabilirsiniz.


• Alkol kullanmayın:
Alkol kullanımı, motor becerilerinizi ve tepkilerinizi etkiler, bu da ciddi kazalara yol açabilir. 


• Eğitim alın:
Motosiklet sürmek, herkes için uygun değildir. Bu nedenle, eğitim almak, sürüş deneyiminizi arttırır.

 

2.el motosiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler ilk etapta teknik parça kontrolü, motor kontrolü ya da km kontrolü gibi noktalardır. Aşağıda yer alan listede, bir motosiklet kullanıcısının; “2.el motosiklet alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunu cevaplayacak nitelikte bazı önemli püf noktalar yer almaktadır.      

-  Şasi numarasının kontrol edilmesi
-  Herhangi bir çürük ya da yarık olma durumuna karşı egzoz borularının kontrol edilmesi
-  Km kontrolünün yapılması ve muayene km’si ile karşılaştırılması
-  Değişen boya ya da teknik parça kontrolünün yapılması
-  Motor sesinin kontrol edilmesi (çalışır vaziyetteyken garip seslerin çıkması durumuna karşı)
-  Kaza kaydının kontrol edilmesi
-  Amortisör yağ keçelerinin kontrol edilmesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.