grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Çevre Yolu Projesi'ne Başlandı

Yıllardır yapımı bir muammaya dönen Kırşehir Çevre Yolu ihalesi nihayet tamamlandı. İhaleyi 1 milyar 253 milyon 800 bin TL bedelle KZK Anonim Şirket ve Potenza İnşaat A.Ş. ortaklığı aldı. Projeye 18 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlandı.

Ekonomi Yayın: 11 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2024 19:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir kamuoyunun en çok üzerinde konuştuğu ve eleştirilen konulardan birisi de Kırşehir Çevre Yolu projesi oldu.Yıllar önce programa alınan proje, çeşitli nedenlerle sürekli olarak ötelendi.2019 yerel seçimlerinin ardından açıklamada bulunan dönemin AK Parti Mustafa Kendirli, proje için 250 milyon TL'lik kamulaştırma bedeli olduğunu öne sürerek Belediyenin bu bedeli karşılaması durumunda projeyi Ulaştırma Bakanlığı'ndan geçireceğini dile getirdi.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise kamulaştırma bedelinin 26 Milyon TL olmadığını ve bu bedeli de devletin sırtına yüklemeyeceklerini belirtti. Kırşehir Belediyes,  İmar Koridoru Plan çalışması ile kamulaştırma yapılmadan çevre yolu tekrar planladı ve meclis onayının ardından projeyi Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdi.

YAKLAŞIK MALİYETİNİN ÇOK ALTINDA İHALE EDİLDİ

Kırşehir Çevre Yolu Projesi Ulaştırma Bakanlığı'nda programa alındı ve 2024 yılı Mart ayında ihale edildi ancak 17 teklifin verildiği ihale bir türlü sonuçlandırılmadı.İddiaya göre ihaleye itiraz edilerek süresi uzatılmaya çalışıldı.Bu durumda aşıldıktan sonra 17 tekliften 12'sinin geçerli sayıldığı ihale neticelendirildi.Buna göre Kırşehir Otogar girişinden başlayarak Ankara-Niğde Otobanına bağlanmak üzere inşa edilecek Çevre Yolu'nun ihalesi 1 milyar 253 milyon 800 bin TL bedelle KZK Anonim Şirket ve Potenza İnşaat A.Ş. ortaklığına verildi.Yol için yaklaşık maliyet ise 1 milyar 789 milyon 100 bin TL olarak belirlenmişti.

SÜRESİ 900 GÜN

12 Eylül tarihinde Çevre Yolu projesi için sözleşme yapıldı ve 18 Eylül tarihi itibariyle de çalışmalara başlandı.Projenin yapım süreci ise yaklaşık 900 gün olarak belirlendi.Sözleşmeye göre proje 06 Mart 2027 tarihinde tamamlanacak.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.