grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Birinci derece risk taşıyan Kırşehir...Bu deprem gerçeğini kim dikkate alıyor?

son deprem, Türkiye’nin deprem gerçeğini yeniden gündeme taşıdı. Depremin ardından vatandaşlar, MTA’nın diri fay hattı haritası üzerinden "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Gündem Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 22:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları gibi aktif fay hatlarıyla çevrili olup, birçok ilde büyük ve küçük ölçekli sarsıntılar yaşanıyor.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün güncellediği diri fay hattı haritasında, 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte depremler üretme potansiyeline sahip 485 fay hattı belirlendi. Peki, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ'da hangi ilçeler fay hatları üzerinde yer alıyor? İşte MTA’nın 2024 fay hattı haritası ve sorgulama ekranı...

 
MTA Diri Fay Haritası 2024: Türkiye’de En Riskli Deprem Bölgeleri Güncellendi

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye’deki en riskli deprem bölgelerini gösteren diri fay hattı haritasını yeniledi. Yapılan incelemelere göre, 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem oluşturma potansiyeline sahip 485 diri fay hattı tespit edildi.

Birinci derece risk taşıyan şehirler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller yer alıyor.

MTA DEPREM RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

FAY HATLARINI HARİTA ÜZERİNDE GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MTA Diri Fay Haritasına Göre Birinci Derece Riskli Bölgeler

Güncellenen haritaya göre, birinci derece deprem riski taşıyan iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt yer alıyor.

Yenilenmiş Diri Fay Haritasına Göre İkinci Derece Riskli Bölgeler

İkinci derecede deprem riski taşıyan iller arasında Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum yer alıyor.

Türkiye MTA Diri Fay Haritasına Göre Üçüncü Derece Riskli Bölgeler

Haritaya göre üçüncü derecede deprem riski taşıyan iller arasında Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in bazı bölgeleri, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.