grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

DURUMUN SORUMLULARI İKTİDARIN YETERSİZ VE BECERİKSİZ KADROLARIDIR.

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR'İN TARIMSAL SULAMA SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Gündem Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 23:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Yamula ve Hirfanlı Barajlarının Kırşehir'deki tarım arazilerinin sulama işlerinde kullanılamadığını gündeme getirerek bir takım açıklamalarda bulundu ve konuşmasında ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Aradan geçen onca yıla rağmen Kırşehir, Yamula ve Hirfanlı Barajlarından tarımsal sulama amacıyla bir türlü faydalanamamıştır. Durum böyleyken Hirfanlı Barajı'ndaki su potansiyelini gören Konyalı siyasetçiler DSİ'ye kendileri için çok önemli bir proje hazırlatmışlardır."
 
İLHAN: "ZENGİN JEOTERMAL KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANILAMAMAKTADIR."

İLHAN, Hirfanlı Barajı'nın sulama projelerinde kullanımına yönelik hiçbir uygulamaya yer verilmediğine dikkat çekerek Kırşehir'deki tarım arazileri açısından verimli olacak olan barajların bu hususta bir an önce değerlendirmeye alınması gerektiğini belirtti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Ancak çok daha az maliyetli olacak olmasına rağmen Kırşehir tarımı için Hirfanlı Barajı'ndan sulama projeleri bir türlü yapılamamıştır. Baraj gölünün çevresindeki köylülerimiz de haklı olarak bu duruma isyan etmektedirler. Kırşehir'deki suyla ilgili bir diğer konu ise jeotermaldir. Zengin jeotermal kaynaklar olmasına rağmen, Kırşehir ısınma, seracılık ve turizm anlamında ne yazık ki olması gereken noktanın çok uzağında kalmıştır."
 
DURUMUN SORUMLULARI İKTİDARIN YETERSİZ VE BECERİKSİZ KADROLARIDIR.

İLHAN son olarak, barajların tarım arazilerinin sulamasında değerlendirilmesi üzerine herhangi bir proje geliştirilmemesinin sorumlularının iktidarın yerel kadroları olduğunun altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Bunun sorumluları elbette ki yirmi bir yıllık AKP iktidarının beceriksiz yerel kadrolarıdır. Buradan ifade etmek isterim ki iktidarımızda Kırşehir'deki su potansiyelini en verimli şekilde gerçekleştirecek projeleri ivedilikle hayata geçireceğiz. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.