grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İKTİDARDAN SONRA… BELEDİYELERDE DE ‘NEPOTİZM’…

Önce Bursa’da ortaya çıktı. Oysa Kırşehir belediyesi 2019 seçimleri sonucuyla Başkanın ilk icraatı ‘Kayınbiraderi Belediye Başkan Yardımcısı’ yapmak oldu.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 22:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

İKTİDARDAN SONRA… BELEDİYELERDE DE ‘NEPOTİZM’…

Önce Bursa’da ortaya çıktı. Oysa Kırşehir belediyesi 2019 seçimleri sonucuyla Başkanın ilk icraatı ‘Kayınbiraderi Belediye Başkan Yardımcısı’ yapmak oldu. 2024 seçimiyle bu kez  ‘Bacanak Belediye Başkan yardımcısı’ oldu. Sırada enişte, amca, dayı, teyze, damat, hala var mı? Bilmiyorum.

CHP içinde Belediye Başkan yardımcılığı yapacak dürüst, kimlikli ve kariyer sahibi hiç kimse kalmadı mı? Kendi partine güvenmiyorsun da, siyasi anlayışınızı kayın, bacanak, ikilisi ile mi güçlü kılacaksın!

Kırşehir Belediyesinde ‘Aile Saadeti’…

İddia odur ki; diğer birimlere doldurulan köylüsü ve diğer akrabalar. Bir üçüncü fırsat yakalanırsa; Kırşehir Belediyesi; ‘Ekicioğlu Belediyecilik’ olur!

Kırşehir Belediyesi ile ilgili yaşanan olumsuzlukları yaza, yaza dilimizde tüy bitti. Nihayet Kırşehir Belediyesi Ulusal basınında diline düştü. ‘Nepotizm’; (akrabacılık, ayrımcılık, kayırmacılık…) Zirve yaptı! Kayınbiraderden sonra şimdi bacanakta Belediye Başkan yardımcısı olmuş. Ne kadar çürümüşlük varsa. Ortada. Bir siyasetçi süreci dışında tekrar seçilirse artık orası arena olacaktır. Ve bugün Kırşehir Belediyesinde olan budur. Çünkü Belediye bir kamu kurumu olmanın dışına iten anlayış, Böylelikle belediyede ‘Klientalizimcilik’; (müştericilik, seçmenleri ‘müşteri’ gibi görme alışkanlığı) yaratıldı! Sonuç olarak ‘Kroni Kapitalizm’; (çürümüşlük) ahbap çavuş ilişkisi protokol oldu!

Eline geçirdiğin yetkiyi kim için kullanıyorsun? Neden siyasi partine düşmanlar yaratıp görevini yapmıyorsun? Diye bir soru sorsam!

Güzel bir proje ile gündem olun. Yaptığınız bir faaliyetle göz doldurun. Parke taş döşeli yolları söküp, sıcak asfalt yaparak müteahhitleri mutlu edebilirsiniz. Bu olaylar kent önceliği olmadığı gibi, Proje hiç değildir. Yahu sizler ne ayarsınız? Ahbap çavuş ilişkisi içinde. Sizin nereniz demokrat. Sizin nereniz sosyal demokrat. Bu anlayışta size göre, akrabacılık bir ahlak mıdır? Kimi örnek alıyor, kimlerin sırtını sıvazlıyorsunuz?

AKP bu yanlı tutumundan ötürü size oy verdi. Sizde emanet oylar var. Bu oyların kıymetini bilin. Belediye babanızın bakkal dükkânı değil.

Özellikleri ne bu adamların? Çok özel nitelikleri varsa başka kurumlarda kendilerini ispat etsin. Bu nasıl bir çelişkidir. Anlamak mümkün değil. Senin akraban olmasının dışında bunların bu kente katkısı ne olacaktır? Siz bu davranışınızla iktidarın değirmenine su taşıyorsunuz. Bunu da benden sonrası tufan anlayışı içinde şekillendiriyorsunuz. Bu marifet değil. Belediyenin Kroni bir şekillenmeyle kazanır sanıyorsanız yanılırsınız…

Büyük şehir belediyeler ‘Kent Lokantaları’ kurdular.

Kırşehir Belediyesi ilk 5 yıl selefin borcunu ödemekle tamamladı. İkinci 5 yılın ilk icraat bacanağın başkan yardımcısı olarak atanması. Kütük ev veya Taş Konak ‘kent lokantası’ olup üç çeşit yemek 40 lira ve altı olacak mı? Önemli olan bu! Zaten cadde ve sokaklar çok temiz! Sulardaki kireç sıfırlandı. Güneş enerjisinden edinilen elektrik girdileri artık açıkça biliniyor.

‘Nepotizm’; (akrabacılık, ayrımcılık, kayırmacılık…) Zirve yaptı!

Bu rezalet durumu sizin İl Başkanınız, İlçe Başkanınız, Milletvekiliniz uyarmıyor mu? Yarın ülkenin diline düşeriz. AKP’e defe koyar demedi mi? Sen o belediyeyi özel mülkiyet olarak görüyor keyfiyetle kullanıyorsan, ne farkın var AKP’li yöneticilerden. Reklamın iyisi kötüsü olmaz desen bile. Bu anlayışla ulusal kanal haberlerine, yorumcularına bu şehri malzeme yaptınız. AKP ekmeğine yağ sürdünüz. Ayıp vallahi ayıp.

Kırşehir’de 22 yılda tanıklık ettiğim. Yazdığım. İhbar ettiğim küçük, büyük talan ve vurgunun, paylaşımın neler olduğunu ben unuttum. Dünün hırsızları bugün saygıdeğer iş adamı oluverdiler... Kimileri voleyi vurup şehri terk etti. Kimi üzerine siyaset yorganını çekip, milletin uyumasını, köprünün altından sular akmasını, aklanmayı bekledi. Her yeni gelen esip gürledi. ‘Sormazsam namerdim’… Dedi; sormadı. Yırtılan bu şehrin şalvarı oldu.

Senin nereni yazmak gerekir? Değer mi? Bilmiyorum…

Çok garibime gidiyor. Kaç kez yazıldı, çizildi. Onlarca iddialar, dedikodular ortaya serildi. Adam yerel gazeteleri okumadığı gibi, gazeteciye hakaret edecek kadar terbiyesiz. Eleştirilere kulaklarını tıkayan, akraba eş dost kayırmacılığı içinde. Kayınbirader, bacanak Başkan yardımcısı. Belediye aile şirketine dönüşmüş, efendi açıklama yapmıyor. Sadece bu mu? Akrabalardan Belediye alınmış işçi ve memur kimlikli kişiler. Kirli ilişkilerle yakalananlara ‘AKP zamanında belediyeye girmişler’! Diyerek yöneticiliğin bir denetim mekanizması olduğunun farkında dahi olmayan bu adamı CHP bu şehirde yeniden aday yaptı ve seçtirdi.

Planlama literatüründe ‘bir kentin değişen koşullara cevap verme kapasitesini destekleyen kalkınma koşullarını yaratmak’ olarak tanımlanan adaptasyon planları kişisel çıkarlara uyarlanmışsa, sessizlik giderek daha fazla kabul görmeye başlamış ve kimseden ses çıkmıyor millet suskunsa onlar daha da cesur olurlar. Günümüzde, kişisel değişimlerin etkisi kentlerin sınırlarının çok ötesinden görülüyorsa! Kentsel planlama marifetiyle, kamu yerine kişisel çıkar hâkim kılınmışsa birilerinde mutlak değişim olacaktır. Ama olmadı ama bu işi CHP mevcut başkanı ‘Nepotizm’, ‘Klientalizimcilik’, ‘Kroni Kapitalizmi’,  bu şehirde yarattı.

Kentsel planlama alanıyla ilişkili bilimsel rol verilmiş veya üstlenmiş insanlar ve karar vericiler; siyasal aktörler tarafından; baskı, tehdit, içinde risk almaktan çekindiği sürece cehaletin sözü geçerli olacaktır. Akıl ve iradenin yoksunluğu hizmeti gerektiği yerler yerine istenilen yerlere taşıyacaktır. Bugün Kırşehir’de bu olmaktadır.

Kokuşmuşluğu görmezden gelmek bayağılıktır. Alçaklıktır. Yolsuzlukla, talanla, hırsızlıkla mücadele edeceklerini beyanla tepemize çıkanlara bir bakın. Hani tüm yolsuzlukları ortaya çıkartıp itin uğursuzun kirli çamaşırlarını kent meydanına sereceklerdi! Selefinden teslim aldığı günün ertesi belediye binası girişine asılmış çarşaf, çarşaf yolsuzluğun sadece halkı kandırma olduğu açıkça ortada. Biz Ahi Net Haber olarak bu listenin ayrıntılarını istediğimizde önce veririz dedikten iki gün sonra, kayınço başkan yardımcısı mahkeme süreci var dediği konun fos olduğu ortaya çıktı. Niçin? Politika bu mu?

Akrabacılık, kayırmacılık. Ben yetkiliyim. Ben istediğimi çalıştırır. İstediğimi mezarlıklara gönderirim. Zannedersiniz ki belediye ‘dingonun ahırı’.

Bu kentin sanatçısına sahip çıkmak yerine, başka kentlerden sanatçı getirmek, bu şehrin insanını dışlamak ne kadar ahlaki?

5 yıl önce seçildiler! Geldiler. Bunlar hangi yolsuzluğu, hangi hırsızlığı, hangi talanı ortaya döktüler. Unutmayın ki; ‘zor’ oyunu bozar. Planlanmış onlarca kirli oyunlara karşı sesleri çıkmayan,  talanı vurgunu izlemekle yetinen, oyunu bozmak yerine sessizliği yeğleyen siyasetin neme lazım aktörleri. Birileri için din, bunlar için Atatürk…

Halka karşı sosyal kontrol aracı olarak kullanılan bir ülkenin, kirli, bakımsız, seçim yatırımı için yolları bozup, yenileyen, yeniledim dedikler yollar çöker, kaldırımsız yollar, oto park sorunu için bir arpa boyu yol alamamış, denetimsiz belediyenin sadece müteahhit mutluluğu içinde olan bir şehrinde yaşamak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.