grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

SİYASAL İSLAMIN KORKUSU ‘LAİKLİK’…

Bir ahmak konuşuyor. Ortalığı daha da kızıştırmak için, halka ‘Ahmak’ diyerek salyasını akıtıyor!

Gündem Yayın: 20 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 20.09.2024 00:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

SİYASAL İSLAMIN KORKUSU ‘LAİKLİK’…
Bir ahmak konuşuyor. Ortalığı daha da kızıştırmak için, halka ‘Ahmak’ diyerek salyasını akıtıyor! 
Her krala bir değil, birkaç soytarı gerekir. Soytarılar olmazsa kral krallığını anlamaz. İyi ki bu ülkeyi kral yönetmiyor!
Anayasanın ilk 4 maddesini bu ülkede değiştirmeye senin değil senin 7 sülalenin gücü yetmez. Kokuşmuşluk ayan beyan ortada. Seni o ötme koltuğuna taşıyıp öttürende senin gibi. Örneğin bu vasıfsızın ötüşü MHP duydu mu? DSP! BBP! AKP zaten bu işin körükçüsü. Binde üç oyu bile olmayan bu şarlatanı meclise taşıdı. Bitleri kanlandı… Geçmişin AKP’li meclis başkanı Anayasada ‘Laiklik’ olmamalı demişti. Hatırladınız mı? Milliyetçi MHP. Tık yok. Sevsinler senin milliyetçiliğini!
Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği iddiası ile Dilruba’yı tutuklayan savcı nerede? İmamoğlu’na ‘Ahmak’ davası açan savcılar yargıçlar nerede? Bir adam çıkıyor halka ‘Ahmak’ diyecek kadar cesur. Bu cesareti esaret içinde olan yargıdan mı alıyor? Bu adam Gaffar Okan cinayetini işleyen cinayet şebekesinin avukatı. Katiller bu partinin kurucuları.
Bu nasıl bir ülke ki; Partili Cumhurbaşkanı yönettiği halka hakaret eder. Küçük ortağı hakaret eder. Şimdi bir başkası çıkıyor hakaret ediyor. Aynen iade ediyorum diyen kimse yok. İhbar eden suç duyurusunda bulunan yok. Anayasanın ilk üç maddesinin 4ncü maddesini kaldırmak değil, kaldırılmasını teklif edilmesi dahi suçsa bu ülkenin anayasa mahkemesi ne yapar?
Ahmak-a batan Anayasanın ilk üç ve dördüncü maddesi… 
Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyet nitelikleri.
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
III. Devletin bütünlüğü Resmi Dili, Bayrağı, milli marşı ve başkenti.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler.
Madde 4- Anayasanın 1nci maddesindeki Devletin Şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3ncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Bu milleti bu kadar kör ve sağır zannetmeyin. Mabadı sıkan bu işe tevessül eder!
Bilenler, bilmeyenler. İnsan olmanın insan gibi yaşamanın ön güvencesi Laiklik…
Laikliğin Tanımı, İşlevi ve Güncel Uygulaması Laiklik ya da sekülerlik bir devlet yönetimi ilkesidir. En genel ve kısa tanımıyla, siyasal ve toplumsal organizasyon ve işleyişin, devlet ile dinin ayrılığı temelinde gerçekleştirilmesidir. Laiklik ilkesinin devlet, siyaset, toplum, eğitim ve ahlak alanındaki izdüşümleri, Laik devletin belli bir dini, belli bir mezhebi olamaz. Devletin dini yoktur.
Laik devlet, belli bir dinsel inancı savunamaz, yayamaz, onu mali yardımla destekleyemez; dinsel inanç sahibi yurttaşlar ile belli bir dinsel inancı olmayan yurttaşlar arasında ayırım yapamaz; herhangi bir dinsel inancı ya da inançsızlığı yasaklayamaz, yasal hak ve özgürlüklerden dışlayamaz. Herhangi bir dinsel inanca veya inançsızlığa karşı başka kişiler ya da gruplar tarafından yöneltilen baskı ve şiddeti önlemek, laik devletin görevidir. HÜDAPAR’a ve bunlar gibi düşünenlere batan ana metin budur.
Laik bir devlette hiç kimse devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini din kurallarına dayandırmak ya da kişisel çıkar ve nüfuz elde etmek için din duygularını ve dinen kutsal sayılan şeyleri sömüremez ve kötüye kullanamaz. Laiklik çağdaş yaşamın sigortasıdır.
Laik bir düzende dinsel kişi ve kurumlar devlet işlerine, dünyevi alana ve de yurttaşların düşünce ve inanç özgürlüklerini ve yaşam biçimlerini kısıtlayıp engelleyecek biçimde özel hayata müdahale edemez.
Laik devlette hukuk düzeni, dinsel dogmaları referans alamaz; tüm yurttaşların yasa önündeki eşitliğini ortadan kaldıran din kaynaklı hukuksal düzenlemeler yapılamaz. Bunların derdi tüm sistemleri kontrol edebilecek hurafe yönlü bir baskı rejimini öne çıkartmak.
Laik bir devlette eğitim, dinsel inançlara ve yöntemlere göre değil, bilimsel bilgi ve bulguları esas alan, evrensel gelişim ve değişimleri izleyen ve yurttaşların maddi ve manevi nitelikteki dünyevi gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan bir anlayışla örgütlenir. 
Laik bir toplumda kişiler dinsel inancı ya da inançsızlığı nedeniyle kınanamaz; din buyruklarını yerine getirdiği ya da getirmediği gerekçesiyle suçlanamaz; her yurttaş eşit biçimde inanç, düşünce ve vicdan özgürlüğüne sahiptir.
Laiklik dinsel inanç karşıtlığı ve dinsizlik olmadığı gibi, dinsel inançsızlığın doğrudan karşıtı veya yandaşı da değildir.
Laikliğin esasını oluşturan ‘din ile devletin birbirinden ayrılması’ kuralı, din alanında isteyenin her istediğini dinsel inanç kisvesi altında serbestçe yapabilmesi anlamına gelecek şekilde yorumlanamaz. Bu durumda laik devletin, kişi hak ve özgürlüklerini güvenceye alan hukuk düzenini korumak üzere ve yasalara uygun biçimde müdahale hakkı vardır.
Dünyada Durum
Laiklik ilkesi, bugün var olan devletlerin yarıdan çoğunda anayasa hükmü olarak yer almıştır.
Yukarıda sayılan koşulları farklı ölçülerde de olsa kavrayacak biçimde, devlet ve din ayrılığına anayasalarda atıf yapılmıştır. Bu bağlamda halen 100’ü aşkın ülke, laiklik ilkesine anayasa düzeyinde yer vermiş bulunmaktadır. TBMM başkanının laikliğin anayasadan çıkarılmasını önerirken söylediği, “zaten dünya genelinde de böyle” sözü gerçek dışıdır.
Bizde nasıl?
Eskiyen akıllar, eskimeyen tehlikeler. Bu tehlikenin ana kaynağı emperyalist güçler ve bunların iktidardaki yerel ortaklarıdır. Türkiye'nin en büyük açığı namuslu insan açığıdır.
TC Anayasası hükümlerine göre seçilmiş, Laik Cumhuriyeti, Hukuk Devleti, Atatürk ilkele ve inkılapları üzerinden namus ve şerefinin üzerine yemin etmişler namus ve şerefi ortalık yerde… 
Ilımlı Laiklik diyen Bülent Ecevit… Laiklik Anayasadan çıkartılmalı diyen, 6ncı filoya secde eden Meclis başkanı,  İsmail Kahraman… Laiklik olsa da olur olmasa da olur diyen Milletvekili… Sekülerlik mi, Laiklik mi diyen Diyanet Başkanı Ali Erbaş…'Hem laik hem Müslüman olunmaaz, ya Müslüman olacaksın, ya laik'! Diyen adam Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin yeminli Cumhurbaşkanı. Ve Laikliğin tanım ve tarifini bilmeyen bir halk yığını…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.