SEÇİM YASALARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULANMASI SORUNLARI...

Anayasanın 67. Maddesinin Son Fıkrasındaki ANAYASAL DÜZENLEME Aynen; "( Ek fıkra. 3.10.2021. 4709/24 md. ) Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler , yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz."

Gündem Yayın: 20 Ağustos 2026 - Perşembe - Güncelleme: 20.08.2026 23:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
SEÇİM YASALARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN
UYGULANMASI SORUNLARI...
Anayasanın 67. Maddesinin Son Fıkrasındaki ANAYASAL DÜZENLEME Aynen;
"( Ek fıkra. 3.10.2021. 4709/24 md. ) Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler , yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz."
Anayasadaki bu düzenleme; Merhum BÜLENT ECEVİT,MESUT YILMAZ ve DEVLET BAHÇELİ'nin kurdukları KOALİSYON Hükümeti döneminde ANAYASANIN 67. Maddesine bir Ek Fıkra Eklendi.
xxxx
Seçimlere Kısa bir süre kalarak; sık sık SEÇİM Yasalarındaki DÜZENLEMELER Değiştiriliyordu.
Merhum TURGUT ÖZAL; Seçim Sürecine yakın bir tarihte ANKET Yaptırıyor...Partisi olan ANAP ' alacağı OY ORANINA Göre bir SEÇİM SİSTEMİ TBMM.de çıkartıyordu.
Merhum B. ECEVİT, Merhum M. YILMAZ ve Sayın BAHÇELİ bir araya gelerek ANAYASANIN 67. Maddesinin son FIKRASI olarak bir düzenleme getirdiler...
xxxxx
AP Yönetimi ve Sayın CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'ın Yapa-cakları veya Yapmak istedikleri benzer DÜZENLEME; Yayınlandığı tarihten itibaren BİR YIL GEÇMEDEN Uygulanmaz.. Ve Yürürlükte kaldırılan Seçim Yasasındaki Düzenleme uygulanır.
Kamu oyuna saygı ile...
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.