grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Okullarda Temizlik ve Güvenlik Yok

Eğitim-İş Sendikası Kırşehir Şubesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada okullarda temizlik ve güvenlik olmadığı belirtilerek çocukların hastalık ve şiddet açık bir şekilde eğitim ve öğretim aldığı vurgulandı.

Eğitim Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Eğitim İş Kırşehir Şube üyesi eğitimciler Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlediler.Şube Başkanı Levet Akça tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri hem eğitimin niteliğini hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir.Eğitim-İş olarak okullarda gerekli hijyeni sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için eğitim emekçileri, demokratik kitle örgütleri ve velilerimizle birlikte bugün tüm Türkiye'de bakanlık dahil alanlardayız. Haftanın 3 günü 8 bin 447 TL'ye çalıştırılacak kişilerle okulların güvenliği ve temizliği sağlanabilir. Üstelik bu asla kabul edilemeyecek bir emek sömürüsüdür.

Okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyiz. Bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen bakanlık artık okulların temizliğinden tamamen elini çekmiştir. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkındaki görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduk. Bugün okullarımıza sağlıklı eğitim, güvenli okul kokartlarıyla giderek iş yerlerimizi, eylem alanımızı yaptık. Şimdi de Türkiye'nin her yerindeki meydanlardan sesleniyoruz. Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının iç ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz. Okula gelirken hangi hastalığı kapacağımızı, kim tarafından şiddete uğrayacağımızı düşünmek istemiyoruz. Sağlıklı eğitim ve güvenli okul eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır.

Bu haktan vazgeçmeyeceğiz. Eğitim-İş olarak burada kamuoyunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sesleniyoruz. Hamaseti bırakıp görevinizi yapın. Bilin ki bu konunun unutulmamasını sağlayacağız. Sadece yargı alanında değil, her alanda mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz. Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır. Hakkımızı alacağız.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.