grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Özgür Özel, Seyfe Gölü'nün koruma alanının daraltılıp altın arama alanı yapılmasını eleştirdi

Balıkesir'in Manyas İlçesinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Seyfe Gölü'nün koruma alanının daraltılıp altın arama alanı yapılmasını eleştirdi.

Gündem Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 00:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Seyfe Gölü'nün tabiat koruma alanı yarı yarıya düşürülmüştü.Gazetemizin konuyu gündeme taşıması ile birlikte kamuoyunda büyük bir yankı oluştu.Konuyu gündemine alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir'de sert açıklamalarda bulundu.

''BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ''

Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu makamında ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kırşehir Seyfe Gölü'nde koruma alanının daraltılıp, altın arama alanı yapılmasını eleştiren Özel, "Maalesef büyük bir üzüntü içindeyiz. Hukukçu arkadaşlarımıza söyledik. Milletvekili arkadaşlarımızdan hukukçu olanlar ve partimizin hukukçuları, bu karara karşı hızlı bir hazırlık yapıyoruz. Bu Cumhurbaşkanı kararıyla ilişkin olarak, kapsamına bakarak, Anayasa Mahkemesi ve özellikle Danıştay'da, Bölge İdare Mahkemesi'nde hızlı bir aksiyon alacağız'' dedi.

''SEYFE GÖLÜ'NÜN AK PARTİ'NİN AKBABALARINA BIRAKMAYACAĞIZ''

Flamingoların gittiği yere akbabalar üşüşmeye kalkıyor ifadelerini kullanan Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü :

 '' Seyfe Gölü, flamingolar için güvenli ve hem üreme hem konaklama alanıyken, orayı akbabalara, AK Parti'nin akbabalarına bırakmayacağız. Bunu hepsi bilsinler. Gölü koruyamadıkları gibi, oradaki kuş cennetini koruyamadıkları gibi, kendileri yüzünden yaşanan daralmayı, hemen koruma alanı dışına çıkarıp, orayı altın arama alanına çeviriyorlar. Burada gerçekten kötü niyetten fazlası var.

''VATANA İHANETTEN YARGILANMAMALILAR''

Burada gerçek tarafsız bir mahkeme, bu kararı alanları, aldıranları, orada altın arayanları vatana ihanetle yargılamalı. Olacak bir iş değil. Biz var gücümüzle karşı çıkacağız. Ülkenin ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla takip edeceğiz. En kısa zamanda da bu konuda elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimizi insanlar görecekler. Burası da kuş cenneti. Buradan, Manyas'tan Seyfe'ye bir selam gönderiyoruz ve oradaki akbabaları, AK Parti'nin akbabalarını oradan uzaklaştıracağız. Elimizden geleni yapacağız" 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.