grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Seyfe Gölü'nü Yok Edecek Karar Ülke Gündeminde

Kırşehir'deki altın madenlerinin önünü açabilmek için Seyfe Gölü'nün tabiat koruma alanının yarıya indirilmesi ülke gündeminde.

Yaşam Yayın: 18 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 18.09.2024 13:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kervansaray Dağları üzerinde sürdürülen altın madenlerine karşı mücadele devam ederken madenlerin önündeki en büyük engellerden birisi olan Seyfe Gölü'nün tabiat koruma alanı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla çıkarılan kararname sonucu yaklaşık yarıya düşürülmüştü.Seyfe Gölü'nün kurtarılması için verilen mücadeleye büyük darbe vuran bu kararın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel sert bir açıklamada bulundu.Özel, '' Seyfe Gölü, flamingolar için güvenli ve hem üreme hem konaklama alanıyken, orayı akbabalara, AK Parti'nin akbabalarına bırakmayacağız. Bunu hepsi bilsinler. Gölü koruyamadıkları gibi, oradaki kuş cennetini koruyamadıkları gibi, kendileri yüzünden yaşanan daralmayı, hemen koruma alanı dışına çıkarıp, orayı altın arama alanına çeviriyorlar. Burada gerçekten kötü niyetten fazlası var.Burada gerçek tarafsız bir mahkeme, bu kararı alanları, aldıranları, orada altın arayanları vatana ihanetle yargılamalı. Olacak bir iş değil. Biz var gücümüzle karşı çıkacağız. Ülkenin ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla takip edeceğiz. En kısa zamanda da bu konuda elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimizi insanlar görecekler'' ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL : KONU PARA OLUNCA

Seyfe Gölü'nün doğal koruma alanının daraltılması, Fatih Portakal'ın sunuculuğunu yaptığı Sözcü TV Ana Haber Bülteninde de gündeme geldi.Haberi sunan Portakal, '' Meşhur Seyfe Gölü.Orada flamingoların konakladığı ve kuş cenneti olarak adlandırılan bir yer.Ancak ilginç bir kararname ile bu alan daraltıldı.Yani maden şirketlerine verilmek üzere bu kuş cennetinin alanı daraltıldı.Konu para olunca maalesef cennetlerden bile vazgeçiyoruz'' dedi. Haberde Karacaören Köyü'nde gerçekleştirilen ve vatandaşlarla yapılan röportajlara yer verilerek bölgedeki su sorunu ve madenler nedeniyle karşı karşıya kalınan tehlike gözler önüne serildi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.