grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de ''Çocuklarınız İşe Alınacak'' Vaadinin Arka Planı

Kırşehir'deki altın madeni sahasının Koç ile birlikte ortağı olan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Maden'deki çalışma koşulları Türkiye gündemini sarstı.

Gündem Yayın: 02 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2024 23:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'de altın madenleri için halka, '' çocuklarınız işe alınacak'' vaadinde bulunulurken firmaların çalışma koşulları Türkiye gündeminde.Çimeli,Kızılcaköy,Körpınar ve Çuğun Köyleri'ne ait mera arazileri üzerinde sürdürülen altın madeni sondaj çalışmaları devam ederken maden sahasının ortaklarından Ferhat Nasıroğlu'nun diğer madenlerindeki çalışma koşulları gözler önüne serildi.Bilindiği üzere maden sahasına Koç Holding'e bağlı Demir Export ile  Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Maden ortak.Kırşehir'deki altın madeni sahasında yüzde 25 ortaklığı bulunan Ferhat Nasıroğlu'nun Manisa Soma'daki maden ocağında çalışanlar Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na üye olduktan sonra işten çıkarıldılar.İşçilerin eylemi 6'ıncı gününde devam ederken Soma Millet Bahçesi'nde devam eden eylemde işçiler, '' " Fernas patronu Ferhat Nasıroğlu mecliste yasa yapıyor, iş yerinde yasa çiğniyor" pankartı astılar.

İŞTE FERNAS'A AİT MADENDE İŞÇİLERİN CAN GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞI ÇALIŞMA KOŞULLAR

 

Birleşik Maden İş : Gördüğünüz su, işçiler çalışırken kesintisiz şekilde akan yer altı suyu. İşçiler sürekli kablo ve ekipmanlarla suya batık şekilde gaz kaçağı, elektrik çarpması tehlikesi olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadan çalışıyor.

 

 

Bağımsız Maden İş : Direniş sürerken çalışma koşullarına dair ihbarlar yağmaya devam ediyor. Maden içindeki göçük anını ve hiçbir ISİG önlemini almayan Batman vekili patron Ferhat Nasıroğlu'nun işçileri nasıl ölüme gönderdiğini izleyin!

20 YILDA 600 KİŞİ ÇALIŞTIRMAYI PLANLIYORLAR

Koç Holding Ferhat Nasıroğlu ortaklığı ile Kırşehir'de kurulması planlanan Altın Madeninin işletme ömrünün 20 yıl olması ve toplamda 600 kişi çalıştırılması öngörülüyor. Altın Maden İşletmesi konusunda bölge halkının ikna edilebilmesi için vatandaşlara çocuklarının işe alınacağı vaadinde bulunuluyor. Ancak hem zehirli kimyasalların bulunduğu ortam hem de çalışma koşulları aslında çocukların ölüme götürüleceği gerçeğini gözler önüne seriyor. İliç'te yaşanan maden faciası bunun en büyük kanıtı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.