grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Buna Nasıl İzin Verdiniz ?

Kırşehir'de koruma alanı olarak ilan edilen bölgeye maden için izin verildiği ortaya çıktı.

Gündem Yayın: 11 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2024 22:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Boztepe'ye bağlı Karacaören Köyü'nde sürdürülen ve altın aranan madenin Seyfe Gölü Nitelikli koruma alanı içerisinde olduğu ortaya çıktı.

Buna göre Çeve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi sayfasında Seyfe Gölü Sit Bölgesi'ne ilişkin 26 Eylül 2022 tarihli resmi gazetede yayınlanan Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan, Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanlarına ilişkin haritada Karacaören'de sürdürülen altın madenciliği faaliyet bölgesinin Seyfe Gölü Sit Bölgesi içerisinde kaldığı görülüyor.

Ancak şirkete ait ÇED raporunda maden bölgesinin nitelikli Doğal Koruma Alanına 200 metre mesafede olduğu belirtilmiş ve bu rapora bu şekliyle onay verilmiş.

Ancak Bakanlığı Sayfasında yer alan Nitelik Doğal Koruma alanına ilişkin harita incelendiğinde maden sahasının Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde olduğu görülüyor.

Üstelik koruma alanı içerisindeki bölgede maden aranması için yüzlerce sondaj vuruldu ve sondaj alanları olduğu gibi bırakıldı.

Universal firmasına ait maden bölgesine, Seyfe Gölü nitelikli doğal koruma alanı içerisinde olmasına rağmen kurumlarca izin verilmesi ve göz yumulması Kırşehir'deki talanın boyutunu gözler önüne serdi.

Bakanlığa ait harita ÇED raporunun hatalı olduğunu ortaya koyarken , bu hatalı rapora izin veren kurum ve kurum yetkilileri hakkında gereken işlemlerin ve söz konusu maden ruhsatının iptal edilmesi gerekiyor.

SEYFE GÖLÜ NİTELİKLİ DOĞAN KORUMA ALANI İÇERİSİNDE BULUNAN VE ONLARCA SONDAJ AÇILAN MADEN SAHASI :

İŞTE BAKANLIĞA AİT TABİAT VARLIKLARINI KORUMA SİSTEMİNDE, MADEN SAHASININ SEYFE GÖLÜ NİTELİK DOĞAL KORUMA ALANI İÇERİSİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİR HARİTALAR :

BU DA ÇED RAPORUNDA MADEN SAHASININ SEYFE GÖLÜ NİTELİKLİ KORUMA ALANINA 200 METRE MESAFEDE OLDUĞUNU BELİRTEN KISIM :

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.