grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Halkı Bu Arsız Talana İzin Vermeyecek

Kırşehir'de Koç Holding ile birlikte Kervansaray Dağları üzerinde altın çıkarmayı planlayan Fernas'a karşı sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Yaşam Yayın: 13 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2024 17:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kırşehir'i yeni İliç yapacak olan Çimeli, Kızılcaköy,Çuğun ve Körpınar Köyleri'ne bağlı mera alanı üzerinde kurulacak olan altın madenin ortaklarından olan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Firması'na karşı sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Daha Fernas'a bağlı Soma'daki işletmelerde sendikaya üye olmak istedikleri için işçiler işten atılmış ve işçiler firmaya karşı eylem başlatmıştı.Daha sonra ise firmaya bağlı madenlerde işçilerin ölümle burun buruna çalıştırıldığı ortaya çıkmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Fernas'ın işçilerin hayatını hiçe sayan çalışma koşullarına sahip olması akıllara Kırşehir'deki altın maden işletmesini getirdi.Firmanın işe alım vaatleri akıllara, ''Çocuklarımız işe mi alınacak yoksa ölüme mi götürülecek?'' sorusunu getirdi.

Fernas'ın insan yaşamını hiçe sayan çalışma koşulları işçiler tarafından protesto edilirken sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı.

Kampanya'da , '' Manisa Soma’da insanlık dışı çalışma koşulları ile maden işçilerini, Kırşehir’de altın madeni projesiyle tüm Kırşehir halkınn geleceğini gasp edecek Fernas’a karşı güçlerimizi birleştirelim!'' sloganı yer alıyor.

Fernas işçisi yanlız değildir, Kırşehir Halkı yanlız değildir'' ifadeleri kullanılan kampanyada , '' Fernas Grubu Manisa Soma’da işçi kıyımı yaparken, işçi haklarını yok sayarken, işçi güvenliğini hiçe sayarken, işçi ücretlerini piyasanın altında tutarken, bir yandan da Koç Grubu ile Defaş şirketi ile Kırşehir’i altın madenciliğiyle yok etmeye hazırlanıyor'' denildi.

Bir başka paylaşımda ise '' Fernas Manisa Soma’da işçi kıyımı yaparken, işçi haklarını ve güvenliğini yok sayarken, işçi ücretlerini piyasanın altında tutarken, bir yandan da Koç Grubu ile Defaş şirketi ile Kırşehir’i de altın madenciliği ile yok etmeye hazırlanıyor'' ifadeleri kullanıldı.

Bir kullanıcı, '' Soma'da madenci Fernas'ı yenerse Kırşehir'de altın madenine karşı mücadeleye güç olur. Holdinglerin saldırısı kaç cephede sürüyorsa her yerde karşılarında olacağız. Madenci kazansın, Fernas kaybetsin, hepiniz kazanalım'' sözlerine yer verirken, bir diğeri de '' Sendikalı oldukları için işten atılan madencilerin direniş sürdüğü Fernas'ın Koç Holding ile Kırşehir'deki ortak altın sondajları. Çöktüklerin toprakların çoğu mera alanı, bir kısmı ham toprak. Yağmacı Fernas'a karşı mücadele veren madenciler, hepimiz için dövüşüyor. Madenciye ses ol, birlikte kazanalım!'' paylaşımında bulundu.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLAR ŞU ŞEKİLDE :

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.