grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

KIRŞEHİR'DE CANLI HAYVAN PAZARI TEKRAR AÇILIYOR

Kırşehir Borsası'na ait Canlı Hayvan Pazarı,3 Ekim 2024 itibarıyla yeniden açılacağı duyuruldu.

Ekonomi Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 22:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'de hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sıkça kullandığı Kırşehir Borsası'na ait Canlı Hayvan Park Pazarı, 12 Eylül 2024 tarihinde şap hastalığı vakalarının artması nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı. Ancak, yapılan dezenfeksiyon ve hastalık kontrol çalışmalarının tamamlanmasının ardından, pazarın 23 Ekim 2024 itibarıyla yeniden açılacağı duyuruldu.

Şap hastalığı, özellikle büyükbaş hayvanları etkileyen ve ciddi ekonomik kayıplara neden olabilen bir hastalık olarak biliniyor. Kırşehir'de bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında pazarda tüm hayvanların sağlık kontrolleri ve dezenfeksiyon çalışmaları titizlikle yürütüldü. Veteriner ekipleri, hastalığın kontrol altına alınması ve yeni vakaların önlenmesi için gerekli önlemleri aldı.Yetkililer, pazarın yeniden açılmasıyla birlikte yeni güvenlik önlemleri alınacağını ve hayvanların düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçirileceğini belirtti. Şap hastalığının tekrarlanmasını önlemek amacıyla sıkı denetimlerin süreceği ve pazarda hijyen standartlarına büyük özen gösterileceği açıklandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.