Kırşehir merkezli operasyon.Altınlar sahiplerine verildi
Kırşehir merkezli 9 ilde düzenlenen 3 aşamalı eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı. Yaklaşık 3 milyon TL değerindeki altın ve ziynet eşyaları ise sahiplerine teslim edildi.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir suç şebekesine yönelik Kırşehir merkezli geniş çaplı operasyonların başarıyla tamamlandığını açıkladı. Vali Demiryürek’in verdiği bilgilere göre, toplam 9 ilde yürütülen 3 aşamalı ve eş zamanlı çalışmalar kapsamında çok sayıda şüpheliye ulaşıldı.
Operasyonlar neticesinde 18 şüpheli yakalanırken, adli mercilere sevk edilen şahıslardan 17’si tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen ve yaklaşık 3 milyon TL değerinde olduğu belirtilen altın ve ziynet eşyalarının ise hak sahibi vatandaşlara teslim edildiği bildirildi.

Vali Demiryürek, operasyonun koordinasyonunu sağlayan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile sahada “mesai mefhumu gözetmeksizin titiz ve özverili çalışma” yürüten Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.
Açıklamasında vatandaşlara da önemli bir uyarıda bulunan Demiryürek, dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp para ya da altın isteyenlere itibar etmeyiniz” çağrısında bulundu. Vali Demiryürek ayrıca, vatandaşların huzur ve güvenliğini hedef alan suç odaklarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.

Kırşehir’de yürütülen soruşturmanın çok yönlü şekilde devam ettiği, benzer yöntemlerle dolandırıcılık girişimlerine karşı emniyet birimlerinin saha çalışmalarını artırdığı öğrenildi.






