KIRŞEHİR EMNİYETİNDEN KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU
Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince bir ikamete düzenlenen operasyonda, 75.200 dal boş makaron ve 120 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.

-
Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, halkın sağlığını tehdit eden ve devletin vergi kaybına yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen son operasyonda, bir ikamette adeta kaçak sigara imalathanesi ele geçirildi.
İkamet Değil Sigara İmalathanesi
KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde belirlenen bir adrese baskın düzenlendi. İkamette yapılan detaylı aramalarda şunlar ele geçirildi:
-
.120 kilogram kıyılmış tütün
-
3 adet sigara sarım makinesi,
-
75.200 dal boş makaron,
-
5200 adet kilitli poşet
Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen N.D. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.







