grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Yedek Parça Dolandırıcılığı

Kırşehir'de son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 21:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İnternet alışverişinin yaygınlaşması ve kullanımının artması ile birlikte yeni dolandırıcılık yöntemleri de yaygınlaşmaya başladı.Dolandırıcılar, bazı ürünlere ait arama motorları üzerinden reklam veriyorlar ve kendi sayfalarına yönlendiriyorlar.Aradığı ürüne ilişkin reklam verilen sayfaya giren vatandaşlar, dolandırıcılarla muhatap olmak zorunda kalıyorlar.Dolandırıcı ile görüşen ya da sayfa üzerinden sipariş veren vatandaş parayı gönderiyor ancak ne ürün geliyor ne de telefonlarına bakılıyor.

6 BİN 400 TL GÖNDERDİ BİR DAHA ULAŞAMADI

Kırşehir'de bozulan aracını Kılıçözü Sanayi sitesinde tamire götüren S.D. isimli vatandaş, tamircinin ''o parça bende yok. İnternetten sipariş ver gelir'' demesinin ardından arama motorundan ''poryo'' ismi verilen parçayı aradı ve Kayseri'den sözde bir yedek parçacıya ulaştı.0 507 078 49 5* numaralı telefondaki kişiyle görüşen vatandaşa ''parça var , parasını gönderin'' denildi.Tamircisinden teyit alan vatandaş da parayı Gökhan K. isimli kişinin IBAN hesabına gönderdi.Parça için 6 bin 400 TL gönderen vatandaş , karşı tarafa parayı gönderdiğini söylemek için aradı ancak bir daha ulaşamadı. Aradan 6 gün geçmesine rağmen parçası gelmeyen vatandaş, internet sitesinin de kapanmış olduğunu gördü. Bunun üzerine karakola giden vatandaş, dolandırıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.