grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BUNLARI KİM BESLİYOR!

Seçim meydanlarına koşan, koşana. Açlıktan nefesi kokan, icra kıskacında, Banka esiri olmuş kimlikler. Partizanlığı ile göz yaşartan, lüks ve saltanatı alkışlayan 10 bin lira maaşla yaşayan emekliler.

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 20:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

BUNLARI KİM BESLİYOR!

Seçim meydanlarına koşan, koşana. Açlıktan nefesi kokan, icra kıskacında, Banka esiri olmuş kimlikler. Partizanlığı ile göz yaşartan, lüks ve saltanatı alkışlayan 10 bin lira maaşla yaşayan emekliler.

Hesabı kim ödüyor? Farkında değil… Tabi ki sen… İnanmıyorsan sana birkaç örnek… Yazılacak duyurulacak, rezil edilecek o kadar çok ahlaksız ve ahlaksızlık var ki! Sayfalar alır…

‘Yazık değil mi lan bu millete? Hayır! Başımıza bu adamları seçip, seçip getiren işte bu millet… Eveeeet! Bizde sanki bu millet, başka bir millet gibiymiş gibi düşünüyoruz… Asıl salaklığımız orda zaten! Evet lan… İşte bu millet… O millet’… Ferhan Şensoy

Birkaç yıl önce partili Cumhurbaşkanı Erdoğan; Araplara ‘Bu millet enayi değil, hesabını sormasını bilir’. Demişti… Aradan 4 yıl ve 2 seçim geçti… Milletten tık yok!

Ülkenin siyasal hayatında yolsuzluklar, adaletsizlikler seçimleri neden etkilemiyor?

Bu ülke tarihi boyunca pek çok soysuzluğa, yolsuzluğa, uğursuzluğa, hırsızlığa tanıklık etmiş kendi atmosferinde onlarca rezili rüsvalık-la-r-a aldırış etmeden, aynı kişileri tekrar baş tacı etmiş. Neden? Seçimler etkili olmayınca rezillerin yüzlerinin de kızarmaması olağandır. Dünya’da bu anlayışta yaşayan, midesi geniş çok az millet vardır.

Para her şeyi yapar diyenlerle, para için her şeyi yapanları iş başında tutan kim?

Bu memleketin başına ne geldiyse, kendi çıkarlarını milli çıkar diye yutturanların ve sahtekârlığa boyun eğmiş seçmenlerin yüzünden olmuştur.

Sarayları, sarayların lüks yaşamların, saltanatların belediyelere kadar yayıldığını, yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir süreçten geçmiyoruz. Yaşıyoruz.

Eğer bir millet iktidarda bulunan kişilerin şereften onurdan ahlaktan yoksun davranışlarını hırsızlığını yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa o millet erdemini yitirmiştir.  Erdemini yitiren millet gün gelir vatanını da yitirir… Niccolo machiavelli

Ödeyenler. Unutulanlar…

Savaş artığı, Suriyelilere, Afganlılara harcanan 250 milyar doları, sağlık, eğitim giderlerini, yapılan konutlarının parasını kim ödüyor?

Amerika’da dikilen gökdelenin, Mehmet Ali Clay’ın çiftliğinin parası kimin cebinden çıktı? 

Milletin orasına koyan müteahhidin hazine garantili avantalarını kim ödüyor? Hatta Yap işlet modeli içinde olan şehir hastanelerinin, havaalanlarının, yolların tüp geçitlerin köprülerin hazine garantili ödemenin kaynağı kim?

Sarayların, şatafatlı yaşamın, ziyafet sofralarının giderlerini kim ödüyor?

Ziraat Bankasının mütevelli heyetine verdiği sınırsız kredi kartlarını, huzur hakkı altında aldıkları milyonlarca lira kimin kesesinden çıkıyor. Aynı bankanın, tüpçüye verdiği 850 milyon, virgin adalarında faaliyet gösteren Türkcell’e verdiği 1 milyar 700 milyon doları kimin sırtından çıktı?

Uzaya turistik seyahate gönderilen siyasetçinin reklam aktörü için verilen 55 milyon dolar kimlerden alındı?

Kızılay Başkanının ev kirasını maaşını kim ödüyor? Somali’nin 350 milyon Dolar IMF borcunu, 3,5 milyar dolar hibeyi kim cebinden ödedi.

Halk Bankası dolandırıcılığından sabıkalı olan Mehmet Şimşek’in lüks ve şatafata harcanan ‘Fındık, fıstık’ paraları kimin parası?

Kanal D’de çalışan sözde gazeteci Hande Fırat’a verilen 350 milyon lira hibe, alan Gazeteci Nagehan Alçı’yı verilen 30 milyon dolar. Bunların tamamı kimin hanesine yazıldı?

Ana sınıfı öğretmeni önündeki kâğıda telaşla bir şeyler karalayan küçük kızın yanına yaklaştı. Ne çizdiğini sordu. Küçük kız düşünmeden cevap verdi. ‘Tanrı resmi çiziyorum’… Öğretmeni bu cevaba, ‘hiç kimse Tanrının neye benzediğini bilmiyor. Sen nasıl çizeceksin’? Küçük kız; ‘bekleyin biraz sonra neye benzediğini göreceksiniz’… Bu akıl almaz cevabı, bu ülke kendi yarattığı, ‘Yer Tanrıları’ himayesinde, şükürle, sabırla, hakaretler içinde 20 yıldır yaşıyor. Şimdi o küçük kızın çizdiği Tanrı resmini görebiliyor musunuz?

Bir yüksüğünden başka bir serveti olmayan partili Cumhurbaşkanının mal varlığını Amerika tehdit olarak mı kullanıyorsa, bu servetin kaynağı kim?

Yurt dışında 65 ülkeye yapılan camilere ödenen 16 milyar doları ödeyenler, harcayanlar kim? Milletin parasıyla kurulmuş Tank Palet fabrikasını 50 milyon dolara satıp, 55 milyon dolara Moskova’da altın varaklı camii yapım parasını kim ödemiş olabilir. Hristiyanlar neden bu ülkeye bir tane kilise yapmıyor da bu ülke Kilisleri onarıp ibadete kimin parasıyla açıyor?

‘Dünya’nın farklı coğrafyalarında ihtiyacı olan ülkelere 8,5 milyar dolar yardım yaptık’… Diye öğünen iktidar kimin parasını dağıtmış olabilir. Bu paranın kaynağı Venüs’lüler  olabilir mi?

Partili Cumhurbaşkanının, atanmış bakanların, danışmanların, milletvekillerinin maaş ve ödeneklerini kim ödüyor?

Kazancı ile içki içene ‘kâfir’; çaldığıyla hacca gidene ‘Müslüman’ dediler…

Birde unuttuklarımız var. Soyanlar, baş tacı oldular. Kimin sayesinde? YİMPAŞ, KOMBASAN. DENİZ FENERİ… Emlak bank dolandırıcılığı. Bu zararların tamamını ödeyen hangi ırk? “Hırsızlık babadan oğla geçer. Evlattan babaya değil”… Demişti Recep Tayyip Erdoğan…

Türk Telekom üzerinden ülkeyi 12 Milyar dolandırdı. Kaçtı. Yıllar sonra hatılı hatırlayıp yine geldi. Bu tosun saraylarda üst ağırlamaya tabii oldu. 128 milyar, ardından 17 milyar, ardından İngiltere’de şatolar, millete sabır dileyen, dinsel öğütler veren orta oyuncusu din baronu bir imamın İngiltere sevdası, edindiği servetle aldığı villa. Bunların parası kimin cebinden çıkıyor Allah aşkına!

 

Kesilen cezalar Halk bankası davası. Irak Kürdüstan petrollerinin kaçak taşınması için verilen cezalar. Kim ödüyor? Veya kim ödeyecek?

Millet yoksulluktan, açlıktan inim, inim inlerken beylerin maaşına bir bakalım. Bunların dışında birde çoklu maaş alanlar, itibardan tasarruf etmeyenler. Para dilenen devlet. Emeklinin maaşını kesip üçün birine layık gören anlayış. Bakın kendilerinden başka kimlerde kıyak maaşlar veriyor…

THY Genel müdür maaşı 1 milyon 400,00 TL

THY Genel müdür yardımcıları (8 adet) kişi başına 1 milyon 260,000,00 TL

THY daire başkanı (41 adet)  kişi başına 700,000.00 TL

THY daire başkan yardımcısı (53 adet) kişi başına 490,000,00 TL

THY 380 müdür şube müdürü kişi başına 350 000,00 TL bu maaşlar 12 ay değil. 16 ay ödeniyor. Kısaca 4 ay fazla maaş alıyorlar. Beylerin altında makam araçları, lojmanlar, sekreterler, özel kalem müdürlüleri beleş seyahatler ve daha bir sürü ayrıcalıklı yaşam. Bu sadece bir kurum içindeki rezillik. Peki, bunların bedelini ödeyen Amerikalımı yoksa bu ülkenin garip, gurabası mı? Hani hiç uçağa binmeyip te, binme olasılığı da olmayıp ta havaalanları ile öğünen cehalet ödüyor

Bu ülkede ‘Yolsuzluk ve siyaset’!  Bir siyasal kültür sorunudur. Halk yolsuzluğu, rezilliği içine sindirmiştir. ‘Çıkarcılık’ ahlaki sorun olmaktan çıkmış, yaşamsal döngü haline gelmiştir. Bu ahlak siyasetçinin halk üzerindeki hâkim kıldığı en büyük hüneridir. Halk onlar için kopyala yapıştır malzemesidir.

Toplumsal reflekslerin kör. Toplumsal muhalefetin yok edildiği tarihler vardır. 17-25 Aralık gibi. 20 Aralık gibi… Veya halkın kıl çadırlardan mermer saraylara taşıdığı padişahların zulümleri vardır.

Geçmişi sattılar… Bugünü borçlandılar... Gelecek ipotek altında…

Kapatılan Devlet Planlama Teşkilatı… Tutmayan modeller, sonu gelmeyen bedeller! Saraylar, uçaklar, lüks ve şatafat, pazarlanmış bir ülke. Eli böğründe kalmış halk. Hepsi bir arada.

‘Ne ceket kaldı, ne metelik

Cebinde ceketin.

Kurtaracağız diye geldiler

İçine sıçtılar memleketin’… Neyzen Tefik

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
25.04.2024 17:26
Kaleminize kuvvet yüreğinize sağlık...Ancak bir şeyi giz ardı etmeyelim:"Tarih boyunca uluslar hiç degismemistir...Tarihte yönetenler değişmiştir. Tabidir ki bu yöneticiler de o ulusun içinden çıkmıştır. Hiçbir şey aslından başkasına benzemez:Imza:Ahmet S
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.