grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

AÇIK, AÇIK

Bu millet tepeye taşıdığını, bir sandıkla yerin dibine gömer.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 23:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

AÇIK, AÇIK

Bu millet tepeye taşıdığını, bir sandıkla yerin dibine gömer.

Halkın iktidara olan tepkisinin karşılığını aldı. CHP’de yükseliş, AKP’nin halkı bıktıran içeride ve dışarıda uyguladığı genel politikaları, ekonomik sıkıntılar ve tek adam yönetiminin öne çıkardığı kontrolsüz ve denetimsiz bir yönetim biçimidir. Adalet kavramı halkı çileden çıkartan en büyük etmendir.

İktidarın kötü politikaları ve yönetim biçiminin doğurduğu öfke muhalefete yerelde bir kazanım rüzgârı estirdi. Ya kaybedilenler. Muhalefet elinde tuttuklarını nasıl kaybetti? Bunun farkında olduğuna inanmıyorum.

Gelelim Kırşehir gerçeğine!

Kırşehir’de CHP adayı güçlü olduğu için mi kazanmadı! AKP Kırşehir’de yaşamayan geçmişinde onlarca şaibe olan bir adamı kendine aday yapmak gibi bir gaflete düştü. Bunu bilen seçmen oy vermedi. AKP kazanma olasılığı çok yüksek olan çok iyi bir adayı vardı, o adayı hangi nedenle eledi?

Kırşehir AKP İl başkanının kendi özgür iradesinin dışında, kişisel kaprisleriyle aldığı kararları, seçim atmosferinde adaylar üzerinde onlarca müdahale, bu kente elle tutulabilir hiçbir şey katmayan CHP adayını tekrar öne çıkardı. CHP güçlü olduğu için değil. AKP’nin olumsuz ülke yönetimi ve genel politikalarının yanı sıra yanlış argümanlarla sahaya çıktığı için kaybetti.

Selahattin Ekicioğlu! Çıraklık bitti. Kalfalık nasıl olacak?

Bu şehre katma değer elle tutulur ne kattı meçhul. Ben kendilerini şehir hizmetleri kapsamında eleştirdiğim konularda öyle bir kin yaratıldı ki yaşadığım sokağa temizlik işçisi göndermediler. Seçim öncesi iki kamyon mıcır döktüler yolun kenarına. Seçimler bitti. Yığınlar duruyor. Mahallenin kedileri belediyenin döktüğü kum yığınlarını tuvalet olarak kullanıyor. Ya kısmet deyip, böylelikle bir sonraki seçime ön hazırlık için bir illüzyon yarattılar. Halk başka bir seçeneği olmadığı için sana oy verdiler. Bu lütfun kıymetini bil.

Bu şehrin içinden çıkılmaz trafik sorununu 5 yılda çözemedin. Tek yön yol ile içinde daha da çıkılmaz hale getirdin. Kaldırımlar oto park alanı haline geldi. Senin etkisizliğin, zabıtaların göz yumduğu ana caddeler üzerinde bulunan geçici kısa duraklama için yapılmış cep otopark alanları yol üzerindeki esnaflar tarafından babaların malı gibi dubalarla kapatıp (Terme Caddesi, Ankara Caddesi) kaldırım işgalleri kısaca işgaller trafik rezaleti sayende daha aymaz oldu. Halk hatalı park yapmaktan cezalara mazhar oldu.

Geçici otoparkları kendilerine özel park alanları yaratıp vatandaşın park etmesine engeller koyan esnafa gücün yetmedi. Vatandaş bu esnaflardan devlete daha çok vergi öderken esnaf hak gaspı yaparken sen seyrettin. Hiç düşündün mü? Bu nasıl bir ahlaktır? Senin görevi belli bir grubun çıkarlarına değil, çoğula hizmet etmektir. Seni bu hatalı yönetim değil. İktidarın hataları koltuğa taşıdı.

Kılıçözü deresindeki lağım akışını durduramadın. Bu dere içinde yaşayan çok özel kuş popülasyonun yok olmasına en büyük etken senin vizyon yetersizliğidir. Kent park civarı koku ve sinekten kapı ve pencerelerini açamadılar.

Kırşehir şebeke suları aşırı kireçli. Bununla ilgili hiçbir tedbir alamadın.

Kaldırımı olmayan cadde ve sokaklar dururken, hiçbir tadilata gerek olmayan yolları bozup, yeniledin. Yenilen o yollar yer, yer çöktü. İnsanlar yollarda yürüyerek kendi canlarını da trafiği de tehlikeye sokuyorlar. Hastane önünden geçen yolu 5 yıl sonra seçim yatırımı olarak yaptın. Ama büyük araç giremez levhalarını koyamadın. Yanlış alanlara yaya çizgileri çekip, vatandaşın can güvenliğini zora soktun.

Denetim ve kontrol yerine yollara acube kasisler yaptırdın. Kırılan asklar. Bozulan rotlar ve milletin ağzını bozduğu hız kesiciler tolumun eğitimini, sizin öngörüsüzlüğünüzü gösterir.

Kentin dört bir yanını Pazar yerine çevirdin. Kirlilik kent merkezine köşe başlarına taşındı. Kent merkezini köye çevirdin. O alanlarda ne yerel ürünler, nede ucuz ürünler var. Senin yaşadığın cadde üzerinde bulunan bir market yol kavşağını kapatırcasına görsel kirlilik dâhil her türlü olumsuzluğu sokağa taşıdı. Ağzını açamadın.

Kavşakları, kaldırımlar ucube çöp konteynırları, hayır kutuları ile kapattın. Hangi müteahhitler mutlu oldu? Bu ucubeliğin adı hizmet olurken, kirlilik, tanında sokak hayvanlarının cadde ve sokaklarda cirit atar hale geldi. Güzler parkında kişinin bıldırcın üreterek sattığı dedikoduları yayıldı.

Yanına aldığın eş dost akrabalara eleştirilere kulaklarını tıkamakla kalmadın. Yardımcılarla ilgili çıkan onlarca şaibelerin üzerine gitmedin.

Kent merkezinin içinde kalan taş ocağıyla nasıl mücadele eder, kenti bu kirlilikten nasıl kurtarır, bölge insanlarını nasıl huzura kavuşturursunuz? Çözebilir misininiz bu sorunu? Bu mücadelenin altında yatan siyasi güçle mücadele yeteneğin ve gücün var mı? Kent önceliği bu değil midir?

Belediye araçlarıyla ilgili hiçbir denetimin olmadığı, otobüsler ve kurum araçlarının (devasa kamyonlar, çöp araçları binek otomobilleri vs) kuralsız kentin cadde ve sokaklarında trafik kurallarını hiçe sayarak keyfiyet gezileri ile aşırı hız ile tehlike yarattığı.  Bu kimliklerin kentsel bir eğitime tabii tutulması gerekirken, kurum araçları düğünlere, eş dost taşımacılığında, market, Pazar alışverişlerinde nasıl kullanıldığını biliyor muydun? O araçların yakıtını, şoförün maaşını bu halk ödüyor. Çilesini bu millete ödeten personelin var.

Seçmenlerin iktidara olan öfkesi sana kâr olarak döndü.

Umarım bunun farkındasındır. Umarım onlarca rezaleti temizleyecek cesareti gösterir ve tedbir ve önlemler alır, zabıtaları boşuna beslemediğini, iddia edilen bankamatik memurlarının kimler olduğunu öğrenirsin. Umarım seçmenin öfkesini yerel ve genelde partin için sevgiye dönüştürürsün. Toplumsal değerlerin yükselmesine katkı sağlarsın. Seçim yatırımı değil, halka hizmet için ter dökersin. Beklenti böyle. Bölgesel ayrımcılıktan vazgeçip Kırşehir’in tamamına hizmet taşırsın. Kırşehir’e parmak ısırtacak farkındalıklar yaratıp hizmet sunarsın.

Kendinize; Şahtı, Şahbaz oldu. Sıra Şahmerdan olmaya geldi. Dedirtmeyiniz…

Yerel basını takip etmenizi tavsiye ederim. Gazeteciye hakaret, küfür seni ve partini hiçbir yere taşımaz. Gazeteciye saygı duymazsanız, size daha ağırını gazeteci diliyle cevap olarak alırsın.

AKP’ye kibir yumağı demek yerine! Kırşehirli sanatçılara sahip çıkar, randevu verdiğin kişileri alt memuruna değil, kendin yüz yüze görüşme inceliğini gösterirsin.

‘Yaptım. Yapacağım. Beni tanıyorsunuz’. Bu anlayış algı yaratmaz. Kent için yalanlarla yol almak yerine akılcı, planlı öncelikleri öne çıkartırsanız övgüye mazhar olursunuz. Fen işlerini, İmar işlerini sıkı takip ediniz. Denetim ve baskınızı burada kullanın milleti şaibeli ilişkilerden kurtarınız.

Genel merkez yöneticilerin ve sen dâhil hiç biriniz bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz. Oturduğunuz halkın koltuklarına ‘nur’ yağdıracak özelliğinizde yok. Edeceğiniz hizmet sizin hanenize ya artı olarak geçecektir. Ya da eksi… Bunun içindir ki; kapınızı çalıp sizleri ziyaret edenler ‘nurlanmış’ değildir.

Dalkavukların sizlere olumlu olumsuz hikâyelerle desteklerini sıralayanlara prim vermezsiniz umarım…

Onlar hangi yalanları, hangi kimliklere göre yaftalayacaklarını çok iyi bilirler. Çünkü bunların yalan ve sahtelik dolu yalanları üç aşağı, beş yukarı aynı olup dün onlarlaydı. Bugün sana. Senin yanında olacaktır. Onlar senden kendileri için çıkar, halk ise hizmet bekleyecektir.

Dalkavuklar 01 Nisan ve süreçte neredeyse el, ayak öper hale geleceklerdir. Akraba kayırmacılığından, eş, dost kollamaktan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Ve tüm bunlar gerçektir. Yoksula, ‘Fakir fukara söylemi’. ‘İşsize İş bulma’ vaadi. ‘Ataması olana atama sözü’. Destekçi ve varsa finansmancıya ‘İhale verme yemini’. ‘Yalanlar ve daha büyük yalanlar’. Bunun İçindir ki; ‘Ayinesin iştir kişinin lafa bakılmaz’ bu sözleri verdiysen tut!

Ben yeni seçimlerle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu, Belediye Meclis Üyelerini, İl Meclis üyelerini kutluyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.