grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir' yeni kültür evi açılıyor

Kuşdilli ve Bağbaşı Mahallelerinin ardından Yenice'nin de bu tür bir mekana kavuşması, kent kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Gündem Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 22:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'in Yenice Mahallesi, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 12:00'da kültürel bir dönüşümün eşiğinde. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun öncülüğünde, mahalle sakinlerinin kültürel ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilecekleri modern bir Kültür Evi'ne kavuşuyor. Kuşdilli ve Bağbaşı Mahallelerinin ardından Yenice'nin de bu tür bir mekana kavuşması, kent kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacak.

 

Kırşehir' yeni kültür evi açılıyor

Belediye Başkanı Ekicioğlu, Kültür Evlerinin kent yaşamı için önemini vurgulayarak, Yenice Mahallesi Kültür Evi'nin kent kimliğini bozan ortamlardan uzak, sağlıklı bir kullanım alanı sunmayı amaçladıklarını belirtti. Düğün, nişan, sünnet gibi kültürel faaliyetlerin yanı sıra taziye evi olarak da hizmet verecek olan mekan, çok amaçlı kültürel faaliyetler için de kullanılabilecek.

Modern bir yapıya sahip olan Yenice Kültür Evi, sosyal donatıları, lavabosu, mutfağı, tuvaleti ve salonlarıyla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Ekicioğlu, mekanın mahalle sakinlerine yakışır bir mekan olduğunu ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Kırşehir' yeni kültür evi açılıyor

Yenice Kültür Evi, El Sanatları ve Kişisel Gelişim alanlarında çeşitli kurslar sunacak. İğne Oyası, Kanaviçe, Moda Tasarımı gibi el sanatları kurslarının yanı sıra Sertifikalı Çocuk Gelişimi kursu gibi kişisel gelişim kursları da mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.

6.500 m2'lik alana inşa edilen Yenice Kültür Evi'nin çevresi, Barok Bahçesi konseptiyle düzenlendi. Özel tasarım pergoleler, kamelyalar, banklar ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılarla zenginleştirilen park alanı, mahalle halkının tüm ihtiyaçlarına hitap ediyor. Aydınlatma direkleri ve tartan yürüyüş yoluyla gece kullanımı da düşünülen alanda, her yaştan birey için aktivite alanları mevcut.

 

Kırşehir' yeni kültür evi açılıyor

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.