grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

KIRAÇ ALANLARA ASPİR EKİMİ YAPILACAK

"Mucur'da Kıraç Alanları Aspirle Buluşturuyoruz Projesi" kapsamında, bölgede aspir ekimini teşvik etmek amacıyla toplamda 11.000 kg aspir tohumu, 42 çiftçiye dağıtıldı.

Gündem Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 23:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2024 yılı, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" vizyonuyla Mucur'da önemli bir adıma sahne oldu. "Mucur'da Kıraç Alanları Aspirle Buluşturuyoruz Projesi" kapsamında, bölgede aspir ekimini teşvik etmek amacıyla toplamda 11.000 kg aspir tohumu, 42 çiftçiye dağıtıldı. Bu dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Mucur Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, idareciler, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarımda yeni bir sayfa açılıyor

Aspir tohumu dağıtımı, bölgedeki kıraç alanların değerlendirilmesi ve tarım arazilerinin etkin kullanımını teşvik hale getiriliyor. Proje, aynı zamanda çiftçilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirerek, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak. Aspir, kuraklığa dayanıklı bir bitki olduğu için Mucur gibi su sıkıntısı çeken bölgeler için ideal bir seçenek sunuyor.

Projenin tanıtım ve tohum dağıtım töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ve Mucur Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, bu girişimin önemine vurgu yaparak , üreticilere bereketli sezonlar diledi. Katılımcılar, projenin başarısının topluluk olarak birlikte çalışmaya bağlı olduğunu belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.