grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ay ışığını güneşten alır.

Diyanet iṣleri baṣkanı arapça dilini bilmiyormuṣ niye ṣaṣırdınız ki? 125 bin din görevlisinden hepsi eski Arapça Kur'an okur ezbere bilenlerde var ama Türkçe anlamını bilen kaç hafız veya din görevlisi var dır? Ya saf temiz halk için ne demeli?

Gündem Yayın: 27 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.04.2024 21:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ay ıṣıĝını güneṣten alır. 

Diyanet iṣleri baṣkanı arapça dilini bilmiyormuṣ niye ṣaṣırdınız ki?  125 bin din görevlisinden hepsi eski Arapça Kur'an okur ezbere bilenlerde var ama Türkçe anlamını bilen kaç hafız veya din görevlisi var dır?
Ya saf temiz halk için ne demeli? 
*****
Ülkemiz'de tarikatlar rant ile din pazarlıyor. Buna kimsenin ses çıkarmıyor? Kur'an-ı Kerimi küçük kitap gören Cübbelli Ahmet ve diĝerleri uyduruk hadislerle milleti kandırıyor. Neden tefecilik, faiz, zina adam öldürmek en büyük günahlardandır denilmiyor. Milyarlarca dolarlık silaha yatırım yapan Suudiler Ortadoğu'daki savaşları tetikliyor? 
****
Süslümanların son peygamberi Fetö bile Kur'an-ı kerimin Müslümanı olmaz diyor. Zındık cübbeli sakkalı süslümanlar din adına toplumun huzurunu bozdu. Halkın inanç ibadet ve güven duyguları çok büyük yaralar aldı. 
Ülkemizde geceleri Adnan Oktar'ın maşallah ve inṣallahlı göbek dansını kediciklerini TV'de izleyenler Türk milletinin özünü, ahlakını ve vicdani inançlarını bozdular.
***
Konu çok derin de acı gerçek ṣu. 
Türkler 3 İhlas 1 Fatiha suresini Arapça ezbere bilir. Türkçe mealini ve tefsirini bilmez "üç gulhu bir Elham suresi der" bu da uyduruk bir sure ismi. Öyle surelerin ismi Kur'an da yok ki. İslam inanışına göre Allah'ın 1 tane adı ve 99 sıfatı vardır. Hoca ve imamlar bunu bile doĝrusunu söylemeye çekiniyorlar. Neden niçin acaba?  İSİM ve sıfatı ayırt etmeden Ahirete korkudan yatırım yapan, cennette Huri ve Nuri hayal eden neye amin dediğini bilmeden anlamadan ölen millete Müslüman Türk milleti denir. 
****
Kur'an da şu ayet en az bin defa geçer "Tanrı bilgen gören ve isterse bağışlayan dır" cümlesini bile anlamayanlar. Kendisi gibi düşünmeyenleri dinsiz ve kâfir ilan eder. Bu yetkiyi onlara kim verdi ? o da ayrı bir soru. 
Burada acı gerçekleri ve düşüncemi ifade ettim.
Mesele teslimiyetçilik kulla kulluk değil önemli olan doğruları konuşup eleştirip aydınlığa çıkmaktır.

Necati Aydın

#
Yorumlar (1)
28.04.2024 14:07
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.