grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Evlenmek de Hayal Oldu

Ekonomide yaşanan sıkıntıların etkilediği sektörlerin başında düğün sektörü geliyor. Evlenmek isteyen çiftler birçok kalemde geçtiğimiz yıla oranla 2 katı fazla bir ücretle karşılaşırken birçok çift düğünlerini ya iptal yada erteliyorlar.

Ekonomi Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 01:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son günlerde mobilyadan, giyime, beyaz eşyadan eğlence sektörüne kadar birçok iş kolunu kapsayan düğün sektöründe maliyetler artık başa çıkılamaz bir noktaya ulaştı. Görüştüğümüz sektör temsilcileri fiyatların geçen yıla oranla 2 katına çıktığını belirtirken birçok çift, maliyetler nedeniyle ya düğünlerini ertelediğini ya da iptal etmek zorunda kaldığını belirtiyor.

EVLENME SAYISI DÜŞTÜ, YAŞ YÜKSELDİ

TÜİK’in açıkladığı verilere göre 2023 yılında Türkiye’de hem evlenme sayısı düştü hem de evlenme yaşı yükseldi.  TÜİK’in açıkladığı verilere göre evlenen çiftlerin sayısı 2022 yılında 575 bin 891 iken 2023 yılında 565 bin 435 oldu. Bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı 2023 yılında binde 6,63 olarak gerçekleşti. Yıllara göre ortalama ilk evlenme yaşı incelendiğinde, her iki cinsiyette de ilk evlenme yaşının arttığı görüldü. Ortalama ilk evlenme yaşı 2023 yılında erkeklerde 28,3 iken kadınlarda 25,7 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,6 yaş olarak gerçekleşti. 

FİYATLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Türkiye’de beyaz eşyadan mobilyaya altından çeyize her kalemde fiyatlar neredeyse geçen yılın 2 katına çıkmış durumda. Geçtiğimiz yıl 250-300 bin liraya mâl olan bir düğünün bu yıl 600-700 bin liraya yapıldığını aktaran sektör temsilcileri, fiyatlarda yaşanan artışın satışlarda düşüşe neden olduğundan yakınıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.