grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde Bu Cihazlar Hayat Kurtaracak

Konuyla ilgili açıklama yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Tuncay, “ Kalp hastalıkları yaygınlaşmaya devam ediyor.

Sağlık Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 13:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 


Konuyla ilgili açıklama yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Tuncay, “ Kalp damar (aterosklerotik kalp damar hastalıkları ve kalp yetmezliği v.b.) ve akciğer hastalıkları (KOAH, astım v.b.) tüm dünyada en sık ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle ileri yaş grubunda bu grup hastalıkların sıklığı artmaktadır. İlerleyen hastalık hastanın yaşam kalitesini ve fiziksel aktiviteyi azaltmakta ve ciddi sağlık maliyetlere neden olmaktadır.

Üniversitelerin ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı  Misyon Farklılaşması Kapsamında Pilot Üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Projelerinden olan JEOKAREM projesi ile  FTR hastanemize kazandırdığımız Kardiyopulmoner Egzersiz cihazlarımız ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon ünitemizle, bu hastalık gruplarındaki hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Özellikle günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanma yaşayan, nefes darlığı gibi solunum semptomları olan, çabuk yorulan, motivasyonu yeterli ve kas iskelet sistemi yeterli her hasta, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon açısından değerlendirilerek alanında uzmanlaşmış hekim ve fizyoterapistler eşliğinde uygun rehabilitasyon programına alınmaktadır.

Hastalara verilen eğitim ve aerobik egzersiz programları ile, değiştirilebilir risk faktörleri (Sigara, kilo fazlalığı, fiziksel aktivite azlığı, kolesterol yüksekliği, kan basıncı artışı, diyabet v.b.) iyileştirilmekte ve hastalarda sağ kalımda artış sağlanmaktadır.  
Sağlık çalışanlarının ve toplumumuzun bilgilendirilmesi, farkındalıklarının artırılması ve güncel gelişmelerin paylaşılması için Sağlık Bakanlığı 10-16 Mart 2024 tarihlerini “Pulmoner Rehabilitasyon Haftası” ilan etmiştir. Bu haftada daha fazla hastamıza ve sağlık çalışanlarına ulaşabilmek ve ünitemizde hastalarımıza hizmet verebilmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.