grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Tarihi Höyük Kepçeyle Talan Edildi

Kırşehir'de antik döneme ait olduğu düşünülen tarihi höyük define avcıları tarafından delik deşik edildi.

Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 23:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir'de antik ve Roma dönemine ait çok sayıda tümülüs ve höyük bulunuyor.Bu höyüklerin önemli bir bölümü Boztepe İlçesi bölgesinde yer alıyor.Bu höyüklerden birisi de Karacaören ve Dalakçı Köy yolu üzerinde bulunuyor.Daha önce bir bütün şeklinde olan höyük, bir süre önce define avcılarının hedefi olmuş.

Kepçeyle delik deşik edilen höyük bütünlüğünü yitirmiş.Define avcılarının herhangi bir hazine bulup bulamadığı ya da yakalanıp yakalanmadıkları bilinmiyor ancak tarihi höyük, göz göre göre talan edilmiş durumda.

Kepçeyle gelen define avcıları, höyüğün 3 noktasından derin çukurlar açmış.Bazı kısımlarda duvar kalıntıları olduğu görülüyor.Tarihi eser olsa bile bir an önce hazineye ulaşma ve yakalanmama korkusuyla birlikte tarihi eserlere büyük ölçüde zarar verildiği düşünülüyor.

 

 

Yetkililerin tarihi eserlerin korunması noktasında daha caydırıcı cezalar uygulaması gerekiyor.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.