Bakan Murat Kurum,“Yüzyılın Konut Projesi”nin ayrıntılarını açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde toplam 500 bin konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Projesi”nin ayrıntılarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde toplam 500 bin konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Projesi”nin ayrıntılarını açıkladı.
Projeye, 18 yaşını doldurmuş ve en az 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes başvurabilecek. Başvuru sahiplerinin kendi adlarına veya eş ve çocukları adına kayıtlı konutunun bulunmaması ve TOKİ ile daha önce yapılmış bir sözleşmelerinin olmaması şartı aranacak.
Bakan Kurum, projede şehit aileleri ve gaziler, engelliler, emekliler, 3 ve daha fazla çocuğu olan aileler ile 18-30 yaş arası gençler için özel kontenjan ayrılacağını belirtti.
Gelir sınırı ise İstanbul’da aylık hane halkı net 145 bin lira, Anadolu illerinde ise 127 bin lira olarak belirlendi. Başvuru sahiplerinin, projenin yer aldığı il veya ilçede en az bir yıldır ikamet etme şartı da bulunuyor.






