Kırşehir’de dolandırıcılar bu kez “iftar çadırı” bahanesiyle vatandaş ve işletmeleri hedef aldı.

Kırşehir’de dolandırıcılar bu kez “iftar çadırı” bahanesiyle vatandaş ve işletmeleri hedef aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Köksal’ın adını kullanıp IBAN göndererek para isteyenlere karşı belediyeden net uyarı geldi.

Gündem Yayın: 06 Mart 2026 - Cuma - Güncelleme: 06.03.2026 00:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir’de bazı kişi ya da kişilerin, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Köksal adına aradıklarını söyleyerek vatandaşlardan ve işletmelerden para talep ettiği belirlendi. Dolandırıcıların farklı telefon numaraları kullanarak, “İftar çadırını 15 gün belediye karşılıyor, 15 gününü de çalıştığımız firmalardan istiyoruz” benzeri ifadelerle IBAN gönderip ödeme istediği öğrenildi.

Kırşehir Belediyesi, söz konusu aramalarla ilgili yaptığı bilgilendirmede belediyenin böyle bir uygulaması ya da para talebinin kesinlikle bulunmadığını vurguladı. Yetkililer, bu tür aramalara itibar edilmemesini, hiçbir şekilde para transferi yapılmamasını ve şüpheli durumların ilgili birimlere bildirilmesini istedi.

Öte yandan belediye, olayla ilgili yasal sürecin başlatıldığını duyurarak kamuoyunu dikkatli olmaya çağırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.