grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

3 yıl engeli kalktı

3 yıl bekleme şartına takılanlara yeni karar geldi

Gündem Yayın: 21 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.04.2024 13:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Son yıllarda Kırşehir'de evlilik sayısının düştüğü ve boşanma oranlarının beklenilenin üzerinde olduğu görülmekte. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve sosyal medya uygulamaları sonucu meydana gelen tartışmaların boşanmalar üzerinde ki etkisi oldukça fazla.

 3 yıl engeli kalktı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayınladı. Kırşehir'de 2022 yılında 1631 çift evlenirken, 2023’te bu sayı 1589’a geriledi. Kırşehir’de evlenenlerin sayısı azalırken, boşananların sayısı da arttı. Buna göre 2022’de 473 çift boşanırken, 2023 bu sayı 541’e çıktı.

 3 yıl engeli kalktı


Yıllara göre Kırşehir'de ki ortalama ilk evlenme yaşı incelendiğinde, her iki cinsiyette de ilk evlenme yaşının arttığı görüldü. Ortalama ilk evlenme yaşı 2023 yılında erkeklerde 28,3 iken kadınlarda 25,7 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,6 yaş olarak gerçekleşti.
Kırşehir Belediyesi'nce nikah kıyan Kırşehirli vatandaşların sayısını, Kırşehir Aile Mahkemelerinde boşanan Kırşehirli vatandaşlar geçti. Aile birliğinin temelden sarsılması sebebiyle, Kırşehir Aile Mahkemelerine baş vuran Kırşehirli vatandaşların talepleri reddedildiğinde 3 yıl beklemek zorundaydılar. Yeni çıkan kararla birlikte artık, Aile birliğinin temelden sarsılması sebebiyle Kırşehir Aile Mahkemelerine baş vuran Kırşehirli vatandaşlar talep reddedildiğinde, 3 yıl beklemek zorunda olmayacaklar. Talep reddedilirse, beklemeksizin tekraren boşanma davalarını açabilecekler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.