grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Dr. Metin İLHAN Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.

METİN İLHAN CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 03.05.2024 01:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

METİN İLHAN
CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ
3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Her yıl Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilen ve tüm dünya ile birlikte ülkemizde de kutlamakta olduğumuz 3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’dür. Basın emekçilerinin etik ilkeler çerçevesinde şeffaf ve yansız habercilik anlayışı ile özgürce görevlerini icra edebilmeleri adına gazeteciliğin kıymetli bir meslek olduğuna vurgu yapılmaktadır.

Halkın güncel olaylara ve anlık gelişmelere kaynağından ulaşması için doğru, gerçek ve tarafsız olarak haberi yansıtan ve bilgi kirliliğinden uzak bir şekilde yayıncılık yapan basın emekçilerinden öğrenme hakkı olduğu gibi güç koşullar altında da olsa özveri ile işini yapan basın emekçilerinin de özlük haklarında iyileştirilme yapılması ve emeklerinin karşılığını alma hakları vardır.

Her ne durum olursa olsun hiçbir basın emekçisinin; şiddete uğratılmasına, tutuklanmasına, emek sömürüsü yapılarak işsizlik ile tehdit edilmeye çalışılmasına, yazılı ve görsel medya kuruluşlarının çalışanlarını da mağdur edecek kadar olumsuz yansımaları olan haber ve yayın yasakları ya da ekonomik güçlükler yaşatacak cezai yaptırımlarla baskı altına alınmasına, sansüre engeller getirilmesine göz yumulmamalıdır. Bu, demokrasiye de ters düşen bir durumdur.

Gazetecilerin, muhabirlerin; mesleklerini icra ederken haberin halka tüm gerçekliği ile objektif bir şekilde ve yayın etiği çerçevesinde amacına yönelik olarak ulaşmasında basın özgürlüğünün de büyük bir önemi yer almaktadır. Ayrıca basın emekçilerinin mesleklerinin saygınlığının ileriye taşınması da basın özgürlüğü kadar bireyin özel hayatına, haklarına saygılı, ilkeli, dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile mümkündür.

Bu düşüncelerle; kaos, savaş, salgın demeden her türlü zorlu koşulda görevlerini en iyi şekilde ve büyük bir titizlikle icra etmeye çalışan gerek ulusalda gerekse yerelde yazılı ve görsel yayın organlarındaki tüm basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.

Dr. Metin İLHAN
CHP Kırşehir Milletvekili

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.