grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

TÜVTÜRK muayene istasyonlarında fiyatlar güncellendi

TÜVTÜRK, yaptığı 2024 düzenlemelerini araç sahipleriyle paylaştı. Araç muayene ücretlerinde ve randevu sistemlerinde yapılan düzenleme detayları belli oldu.

Gündem Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 22:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TÜVTÜRK, tarafından yapılan açıklama kapsamında bu sene 25 milyondan fazla aracın trafiğe kayıtlı olduğu ve bu araç sahiplerine yönelik yeni uygulamaların başlatılacağı açıklandı. Alınan yeni kurallar kapsamında 2021 ve öncesine ait araçlar TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmesi şartı getirildi.

2024 yılında araç muayenesinde yoğunluğu azaltmak için Türkiye’nin 77 ilinde mobil istasyonlar devreye alındı. Yeni alınan bu karar ile muayene zamanları hızlandırıldı. Yapılan düzenlemelere ek olarak 2024 yılı sonuna kadar gezici istasyon sayısının artırılması hedefleniyor. Yapılan bu yenilikler, araç +sahiplerine daha fazla erişim ve kolaylık sunulması amaçlanıyor

 

EGZOZ EMİSYON ÖLÇÜMLERİ SABİT İSTASYONLARDA YAPILIYOR

Yeni düzenleme ile birlikte Mobil istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçların muayeneleri yapılırken, hava destekli fren sistemine sahip araçlar ve egzoz gazı emisyon ölçümleri yalnızca sabit istasyonlarda yapılabiliyor..

 

MUAYENE ÜCRETLERİNDEKİ GÜNCEL FİYATLAR BELLİ OLDU

Türkiye'de birçok kalemde gelen zamlar muayene ücretlerine de yansıdı. 2024 yılında araç muayene ücretlerinde yüksek oranda fiyat artışı görülürken 

Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için ücret 586,50 TL’den 927,60 TL’ye; otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlar için ise 1.149,60 TL’den 1.821,60 TL’ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ücret 2.462,40 TL oldu. Belirtilen ücretlere KDV dahildir.

Vatandaşlar için ödemeler tüm istasyonlarda kredi kartı, banka kartı ve nakit ile yapılabilmekte. 

"Karayolları Trafik Kanunu"na göre, muayene süresi geçirilen araçlar için her ay %5 fazladan ücret tahsil ediliyor. “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” raporu alan araçların muayeneleri onaylanmıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.