Meğer Turizme Değil Maden Talanına Açmışlar
Kırşehir'in hemen üzerinde Kervansaray Dağları'nın eteğinde Orman alanı içerisinde bir firmanın sessiz sedasız dağı oyarak sondaj çalışması yaptığı ortaya çıktı.
Kızılırmak ve Seyfe Gölü Havzası'nı besleyen Kervansaray Dağları, maden firmarı ve dev holdingler tarafından talan edilmek isteniyor. Maden firmaları Kervansaray Dağları'nın Seyfe Gölü'ne bakan kısmında sondaj çalışmalarını sürdürürken korkulan oldu ve bir maden firması Kırşehir'in hemen dibinde orman sahası içerisinde sondaj çalışmaları yapmaya başladı.
Demir madeni olduğu öğrenilen ve çalışma gerçekleştirilen alan orman içerisinde bulunuyor.Orman alanında demir madenine nasıl izin verildiği bilinmezken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait ÇED duyuruları sayfasında firmaya ait herhangi bir kayıt da bulunmuyor.
Mehtap Tepesi olarak bilinen Kervansaray Mahallesi sınırları içerisinde ve Kervansaray Dağı eteklerinde sürdürülen çalışmalar da dağın önemli bir kısmı parçalanarak oldukça derine inilmiş ve sondaj makinesi de alanın derin kısmı içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.
Sondaj çalışmaları için tankerle su taşıyan traktörün plakasının olmaması da dikkat çekiyor.Ayrıca söz konusu alanda daha önce Orman Müdürlüğü şeflerinin keşfettiği söylenen traverten yapı da gözleniyor. Maden kazı alanı içerisinde yer alan traverten yapı ile ilgili görevden alınan Orman Müdürü Alper Çimen, turizm açısından kıymetli olabileceğini dile getirmiş.Oysaki travertenin bulunduğu alan turizme değil madene açılmış.
Kırşehir eski Orman Müdürü Alper Çimen aylar önce Maden Sahasındaki travertenin yanında böyle poz vermişti.
Demir Madeni ocağı kent merkezine çok yakın bir konumda. Kervansaray Mahallesi içerisinde orman alanı olarak görülen maden sahası şehir merkezine 1,5 kilometre mesafede.Sondaj çalışmaları neticesinde çok sayıda karot alınmış ve bu karotlar analiz yapılmak üzere laboratuvara gönderilecek.Daha sonra ise burada işletme açılması düşünülüyor.
Demir madeni de altın madeni gibi ayrı üretim yöntemiyle çıkarılıyor.Demir madeni Kırşehir'e içme suyu sağlayan su depolarına oldukça yakın bir mesafede.Sadece sondaj çalışmaları bile su kaynaklarına zarar verirken üretim sırasında yaşanabilecek bir felaket, su kaynaklarının zehirlenmesine yol açabilecek.