grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü operasyon

Kırşehir'de tarihi eser kaçakçılığı için kaçak kazı yapan 12 kişiye suçüstü operasyon yapıldı.

Yaşam Yayın: 05 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2024 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kaman İlçesi'ne bağlı Ömer Hacılı Köyü'nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan Kuş Kalesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 12 kişi yakalandı ve gözaltına alındı.Jandarma Komutanlığı kaçak kazıya yönelik operasyona ilişkin görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.Ayrıca komutanlık Kırşehir genelinde son dönemde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarına ilişkin verileri de paylaştı.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığı ve kazı olaylarına yönelik Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında; İl Merkez, Mucur, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman İlçelerinde icra edilen 19 operasyonda

(280) adet Sikke,

(191) adet tarihi ,

(108) adet muhtelif kazı malzemeleri

(1) adet jeneratör,

(1) adet hilti,

(2) adet dedektör,

(2) adet tabanca,

(17) adet tabanca fişeği ele geçirilerek, bu suçları işleyen(45) kişi yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak adli tahkikat süreci başlatıldı ve sorumluluk bölgelerinde tarihi eser kaçakçılığına önlemek için kontrollerin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

 

 
 
Hab
#
Video
Yorumlar (1)
kırşehirli
05.09.2024 11:35
AMAN NE BÜYÜK BAŞARI, YERİN ALTINDAKİ MALZEMENİN DEVLETE NE FAYDASI VARSA SANKİ
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.