grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İşte Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı

20 bin öğretmen ataması yapılacağı ve başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağı duyuruldu. Ancak atamalara getirilen mülakat şartı tepki çekti.

Eğitim Yayın: 07 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 07.05.2024 22:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Milli Eğtiim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu.Buna göre başvurular 20 Mayıs'ta başlayacak.Atamalarda KPSS ve mülakat puanlarının her birinin yüzde 50 oranında katkısının olacağı belirtildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Nisan 2023'te yayınladığı seçim beyannamesinde ''Mülakatların kaldırılacağı'' müjdesini vermişti.Buna rağmen atamalara mülakat şartı getirilmesi tepki çekti.

Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşları ; Sınıf Öğretmenliği (3 bin 263), Özel Eğitim Öğretmenliği (2 bin 499), Rehberlik Öğretmenliği (1597), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (1594) ve İngilizce Öğretmenliği (968) olarak sıraladı. Tekin ayrıca, öğretmen atamalarında mülakata ilişkin, ”Skorun yüzde 50'si KPSS, yüzde 50'si mülakat olarak yapılacak” dedi. 

ERDOĞAN "KALDIRACAĞIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023'te, katıldığı AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" demişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN KONTENJAN DAĞILIMI :

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.