grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

FIRSATÇILAR… FIRSAT VERENLER!

Yoksulluk salgını ve vatandaşlık farkı. Ahlaksızlığın topuzu kaçmadı. Alçaklar hükümran oldular.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 30.04.2024 22:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

FIRSATÇILAR… FIRSAT VERENLER!

Yoksulluk salgını ve vatandaşlık farkı. Ahlaksızlığın topuzu kaçmadı. Alçaklar hükümran oldular.

Hırsızları tanımak çokta zor değil. Ancak; bu ülkede cehalet engeli hırsızlığı meşru kılıyor.

Bu ülkenin milyarlık hazine bütçesini oluk, oluk rant kanalına, lüks ve şatafata aktaran devlet.

Bu rant kanalının ana aktörleri ve bu aktörlerin siyasilere ve üst düzey bürokratlara balya, balya dağıttığı komisyonlar!

Ölü şirketlere verilen dönüşümü olmayan, yatırıma dönüşmeyen teşvikler, hibeler…

Bakanların kendi şirketlerine aktardıkları hibeler teşvikler vermeler.

Yandaş gazetecilerin aldığı hibeler.

İstisnayı vergiler. Milyar dolarlara ulaşmış vergi muafiyetleri…

Milleti sıkboğaz eden iktidarın vahşice topladığı vergi! Yandaşlara sağladığı vergi muafiyeti ve silinen vergi borçları…

Geçmediği köprüye, girmediği tünele, uçmadığı havalimanına, görmediği otoyola, kapısını bilmediği hastanelere şakır, şakır para ödeyen, çocuğuna pabuç alamayan, kıçının altında bisikleti olmayan hırsızı, arsızı alkış yağmuruna tutanlar…

Kaçak elektriğin bedelini ödetenleri, Resmi araçları özel işlerinde kullananları, yakıtını, bakımını, kirasını ve şoför maaşını ödeyenler.

Onların lüks ve şatafatına, harcanan ahlak dışı millet parası. Bu parayla yaşamlarını renklendirenleri aslında refah payını çalındığını değil, kendilerinin seyahat özgürlüğü olduğunu savunanlar…

1 kilo et yiyen, 100 gram et alana şükret diyor. 100 gram et alanda bunu bulamayan var diye şükrediyor. Hiç alamayanda Allah beni sınıyor diyor. Kardinal kılıklı Londra’da malikâne sahibi Diyanet başkanı, ‘Allah sizleri fakirlikle sınıyor’! Diyor buna en çok yoksullar şükrediyor. Bunun içindir ki hırsızları tanımak, hırsızları alkışlayanları tanımak hiçte zor değil…

Halkın; Sultanizim’le küçülen hayatları…

Yüz yıldır bu ülke insanı böyle bir travma yaşamadı. Ülke insanı; kendi yarattığı sistemde boğuluyor. Onca yoksulluğa, kepazeliğe böylesine tanıklık etmedi. Cebinde taşıdığı parası gâvur parası karşısında beş para etmez hale hiç düşmedi. ‘Beslenmek ya da Doymak’. Arasındaki farkı anlamayacak kadar cehalet yarattığı yer tanrıları zulmünde.

Hırsızı tanımak istiyorsan, kendi yoksulluğun üzerinden kıyasla…

Daha çok vergi. Daha çok ceza. Daha çok harç. Daha çok korku… Bu travma yurdum insanlarına çaresizliğin yanında ölümler getirdi. Bu ülkede Tanrıların saltanatı hiç bitmedi.

Görgüsüzlük tavan yaptı… İtibardan tasarruf olmaz! İtibar için yoksul mabadı biraz daha sıkacak… Bunların yaşamsal iştahları görgüsüzlüğe paralel, ele geçirilmiş fırsatları sonuna kadar kullanmak. Fırsatçılar ve fırsat yaratanlar. Onlar bunu yapıyor.

Millet sarayın uçaklarına kafa yorarken. Örtülü ödeneğin hangi rakamlara dayandığı gerçeğini görmezden gelirken. Diğer saraylar hariç. Beş tepedeki Sarayın dakikalık harcamasının bir asgari ücretle, 1,5 emekli maaşı ile aynı olması.

Diyanetin günlük harcaması 270 bin lira. 27 emekli maaşı, 16 Asgari ücrete eşit.

Tüm bu görünür olanlar Verginin tabana yayılmış son hali… Ya diğer yanda görünür olmayanlar. Mesela Belediyeler. Mesela İhaleler. Mesela Komisyonlar. Mesela harcırah ve ödenekler. Mesela hibeler, teşvikler. İhracat girdileri. Kayıp trilyon liralar. Kamu bankaların kamu zararları. Geri alınamayan krediler. Satılan kamu malları, kamu mallarının peşkeş çekilmiş hali.  Kimbilir daha neler var. Neler.

Halk bankası dolandırıcılığından sabıkalı Hazine ve maliye bakanı ekonomideki zevahiri kurtarmak için yeni bir açıklama yaptı! ‘Vergiyi tabana yayacağız’.

Göz nünde olanlar ve de olmayanlar… Kabul edenler, etmeyenler. Yayılma işlemi oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Millet; AKP milletvekilinin Monako’da yediği Istakoz hikâyesine kafayı takmışken! Vergi tabana yayılmaya başladı.

Millet; AKP milletvekilinin kolundaki 2,5 milyonluk kol saatini bir ev fiyatı olduğunu düşünürken. Vergi tabana yayılmaya başladı.

Millet; AKP milletvekilinin, İngiltere’de çiftlik. Yunanistan’da 2,5 milyar dolarlık yatırım. Afrika’da maden Ocağı, 82 milyon TL değerinde bayraklı yat. 100 gayrimenkul, AVM, 180 milyon dolar nakit para. 2,5 kg altın varlığını hesaplarken! Vergi tabana yayılmaya başladı.

Millet AKP milletvekilinin günlüğü 128 bin liradan Maldivlerde yaptığı tatil ve bölgede deniz suyunun sıcaklığını düşünürken! Vergi tabana yayılmaya başladı.

AKP’li TBMM başkanı Mardin’e gidip gelmek için kiraladığı özel uçağa ödenen para 12 bin dolar 384 bin lira. Vergi tabana yayılmaya başladı.

Yoksula Cennet vaat eden AKP’li Diyanet Başkanının Audi A8 marka 6ncısı olan lüks makam aracına ödediği para 12 milyon TL… Vergi tabana yayılmaya başladı.

THY yöneten bademler grubuna dâhil üst yöneticileri (Genel müdür, Genel müdür yardımcıları, daire başkanları, daire başkan yardımcısı ve 380 müdür şube müdürü) bademlerin16 aylık maaşlarının Genel Toplamı:3 404 800 000,00 TL… Vergi tabana yayılmaya başladı.

Emekliye sabır ve tasarrufu reva gören İngiliz uyruklu maliye bakanı Mehmet Şimşek’in ülkede beylerin kıç formunu koruyan lüks makam araçları için ödenen yıllık 2,5 milyar dolar para için; ‘fındık fıstık parası’… Diyen İngiliz vatandaşının basın danışmanı, Sibel Tokgöz dört ayrı ballı maaş alıyor. Ama Verginin tabana yayılması düşüncesinde ısrarlı.

Bakanlıklara bağlı 497 üst yöneticinin çoklu maaş alması artık önemini yitirdi.

Antalya’da bir otel. ‘Limak’ Türk müşterisinden ‘vatandaşlık farkı’ olarak 120 avro fazla para tahsil edilmesi. Türk olmanın fazla para ödemesi gerekliliği ile ortaya çıktı. Vergi tabana yayılmaya başladı.

Bu ülkede şerefsizlik bugüne kadar bu kadar açık ara prim yapmamıştı. Bu ülkede Kültür ve Turizm Bakanı olan kimliğin oteller zinciri var. Kendi, kendine teşvik çıkartıp hibe alacak kadar namuslu! Bu namus bu ülkenin asli unsuruna bakışı. Bunlar yerli ve milli…

Mehmet Şimşek Yatlardan, Ferrarilerden alınmayan vergiyi balıkçı kayığından 40 yaşındaki Şahin’den iki kez vergi alan yeniden almaya hazırlanan ahlak.

500 araç hikâyesinin ardında saklanan gerçek Kamuda kiralanmış 230 bin araçlara ödene para 48 milyar lira. Satılacak olan araçlar kiralık değil kamu malı olan yaşları 40 olmuş araçlar, olup yenileme amacı taşıyormuş. Vergi tabana yayılmaya başladı.

Fırsatçılar… Fırsat verenler!

Susmak kabullenmektir…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.