grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırşehir'de çeşitli etkinlikler ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 00:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.Cacabey Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlanan kutlamalar, Valilik, Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarının öğrenciler tarafından sembolik olarak temsil edilmesi ile devam etti.

 

 

Vali koltuğuna oturan Berat Dönmez, özel gereksinimli bireylerin ve öğrencilerin duygusal, psikolojik ve fiziksel gelişimini destekleyip onları hayatın içinde daha aktif ve mutlu kılabilmek adına çalışan, planlama yapıp uygulayabilecek bir komisyon oluşturulmasını talep etti.

 

 

İnönü İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Esila Keskin, Eren Saylan, Kürşat Kuruk ve Asena Kuruk, okul müdürü Abdullah Ardıç ve Öğretmenleri Ahmet Çalışkan eşliğinde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na makam ziyaretinde bulundular.Kadın Belediye Başkanı sıfatıyla Kırşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Esila Keskin ile Kırşehir'de yapılmasını istediği çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

 

Daha sonra Belediye önünden başlayan ve Kentpark'ta sona eren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.Kentpark'ta düzenlenen törenlere Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Cumhuiyet Baş Savcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Jandarma Albay Sadık Gülecen, İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Valilikteki programın ardından, çocuklarımızın da katılımıyla düzenlenen kortej eşliğinde Kentparkta düzenlenen kutlama programına geçildi.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen tarafından günün önlem ve anlamını belirten konuşma gerçekleştirildi. Öğrenciler adına konuşmanın yapıldığı, şiirlerin okunduğu program halk oyunları gösterisi ve okul korosu dinletisi ile devam etti.

 

 

KIRKÖY'DE 23 NİSAN ŞÖLENİ

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırköy'de çeşitli etkinliklerini gerçekleştirildiği 23 Nisan Şöleni düzenlendi.Gelen çocuklara uçurtma , bayrak,balon dağıtımı gerçekleştirildi.Ayrıca misafirlere lokma, pamuk şeker, pilav ikramı da yapıldı.Yoğun ilgi nedeniyle Kırköy'e araç girişi trafik ekipleri tarafından kapatıldı.Vatandaşlar bu kez araçlarını bırakıp yürüyerek Kırköy'e ulaştı.Burada Ustalar topluluğu davul zurna ziyafeti sunarak ziyaretçileri coşturdu.Vatandaşlar halay tutarak ustalara eşlik ettiler.

 

 

Uçurtma için gereken rüzgarın çıkmasıyla birlikte vatandaşlar çocukları için aldıkları uçurtmaları havalandırma fırsatı buldu.Gökyüzündeki uçurtmalar , yemyeşil bir doğa ve gökyüzü büyüleyen bir tablo meydana getirdi.

 

 

Kırköy'e gelen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.Yurttaşların bir kısmı ise mesire alanında piknik yapmayı tercih etti.Çocuklar ise oyun alanında doyasıya eğlendi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.