Ankara'dan gelen misafirler, Kırşehir'in tarihi ve doğal zenginlikleriyle buluştu.
Kırşehir Kent Konseyi Kültür ve Turizm Çalışma Grubu’nun Kültür Turu Projesi kapsamında Ankara’dan 35 kişilik bir grup misafir Kırşehir’e davet edildi.
Kırşehir Kent Konseyi Kültür ve Turizm Çalışma Grubu tarafından yapılan Kültür Turu Projesi kapsamında Ankara'dan bir grup belirlendi ve Kırşehir'e davet edildi.Davet edilen grubun büyük bölümü Kırşehir'e daha önce gelmemiş kalan kısmı ise yıllar önce gelmişti.
Kültür ve Turizm Çalışma grubu tarafından yapılan ve Kırşehir Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında ilk etapta kent merkezinde bulunan Ahi Evran Külliyesi, Ahilik müzesi ve zanaatkârlar çarşısı gezdirildi.Ahi Evran Türbesi ve Ahilik Müzesi ziyareti sırasında Ahilik üzerine çalışmalar yapan akademisyen Mahmut Seyfeli, rehberlik yaptı ve Ahiliği bütün yönleriyle anlattı.
Daha sonra Cacabey Gökbilim Medresesi ziyaret edilerek yine Mahmut Seyfeli tarafından bilgi aktarıldı.Buradan Kırşehir müzesine geçilerek milyonlarca yıl öncesine ait fosiller ve Kırşehir'de çıkarılan eski çağlara ait eserler ziyaretçilere tanıtıldı.Daha önce Kırşehir'e hiç gelmediklerini belirten ziyaretçiler oldukça etkilendiler ve hiç beklemedikleri bir Kırşehir ile karşılaştıklarını dile getirdiler.
Müzenin ardından Usta Ozan Neşet Ertaş'ın kabri ziyaret edilerek dualar okundu.Daha sonra Kırşehir'in doğal güzellikleri arasında yer alan Obruk Gölü ziyaret edildi ve daha sonra ise son günlerde ülke gündeminde olan Seyfe Gölü'ne hareket edildi.Burada Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömer Duran tarafından altın madenleri ve Seyfe Gölü ilişkisine dair bilgiler aktarıldı.
Seyfe Gölü ziyaretinin ardından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde hazırlanan helebiş gecesine katılım sağlandı.Buradaki etkinlikte Kırşehir'e ait türküler seslendirilerek Mahmut Seyfeli tarafından sözlü kültüre ait hikaye, fıkra ve bilmeceler aktarıldı. Kırşehir oyun havaları çalındığında ise misafir ekip doyasıya oynadı.Programın ardından misafir ekibe Kırşehir Kültür Turunun nasıl olduğu soruldu.
İlk kez Kırşehir'e geldiğini kaydeden Müzeyyen Yücel, ''Gerçekten bu kadar güzel gezilecek yerleriniz varmış.Daha görmediğimiz yerler de varmış.Onları görmek için tekrar geleceğiz.İnanın Kırşehir'in bu kadar güzel bir şehir olduğunu, tarih koktuğunu, tarih fışkırdığını ziyaretimde gördüm.Bu memleket böyle kalmamalı, burayı herkes yaşamalı, buraların tarihini okumalı. Kırşehir denince böyle ufak bir yer olarak biliyordum ama buraya geldikten sonra algım tamamen değişti.Güzel bir şehir yaşadım ; tarihiyle, gezmesiyle, misafirperverliği ile gerçekten 10 numara gidiyoruz.Bütün arkadaşlarımda hepsi aynı fikirdeler.Tek tek söyledikleri ; biz bilmiyorduk Kırşehir'in böyle olduğunu.Biz her karşılaştığım kişiye anlatacağım lütfen sizde Kırşehir halkı olarak burayı herkese tanıtmayı ve anlatmayı kendinize görev edinin.Çünkü burası bizim çok değerli bir memleket'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir programı ile ilgili görüşlerini aktaran Salime Tarikçi ise '' Bizim grubumuz genellikle orta yaşlı bir grup.Farklı şehirlere ve illere gidiyoruz.Kırşehir'de bir rasathanenin olması, müzenin kendisi ve Ahi Evran'ın ilkeleri bizi çok etkiledi. Kırşehir ile ilgili çok bilgi sahibi değildik. Kırşehir denilince akla gelenler ; Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş ve Bozkır.Oysa ki tarihi,kültürü ve doğal güzellikleri ile bizi karşılayan bir Kırşehir ile karşılaştık.Biz çok mutlu olduk.Helebiş gecesini çok sevdik'' diye konuştu.