grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yenidoğan Çetesi Türkiye Gündemini Sarstı

Türkiye son günlerde yenidoğan çetesi ile sarsıldı.22'si tutuklanan örgüt üyeleri yenidoğan bebekleri SGK'dan para alabilmek için küvezlerde tutup ölümlerine neden oldular.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2024 22:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

İstanbul'da birçok mağdur tarafından yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'daki özel hastanelerde yaşanan yeni doğan bebeklerin ölümlerinin üzerine gidildi ve korkunç gerçekler ortaya çıktıSoruşturmanın başlatılmasıyla birlikte çete lideri soruşturmayı açan savcıyı tehdit etti.Tehdit görüntülerinin yayınlanmasıyla birlikte tüm Türkiye gözünü bu soruşturmaya çevirdi.Buna göre, SGK'dan para alabilmek için sağlıklı şekilde doğan bebeklerin gereksiz şekilde yoğun bakımda tutulduğu ve bu nedenle çetenin 12 bebeğin ölümüne neden oldukları kaydedildi.İddianameyegöre bebekler uygun sağlık hizmeti alabilecekleri hastaneler yerine, suç örgütü tarafından daha kârlı olan yerlere yönlendirildiler.Bununla birlikte sağlık durumları geri plana atılan bebekler, enfeksiyon ve yetersiz tıbbi müdahalelere maruz kaldı.

İDDİANAMEDE KORKUNÇ İDDİALAR

Bununla birlikte kazançlarını arttırmayı amaçlayan örgüt üyeleri, yoğun bakımdaki bebeklere doktor yerine hemşire tayin ettirdi.Tıbbi prosedürlerin göz ardı edildiği bu müdahalelerle birlikte bebeklerin sağlıkları riske atıldı ve bebeklerin bir kısmı enfeksiyon kaparak yaşamlarını yitirdi.Önceden anlaştıkları hastanelerle irtibat halinde olan çete, yenidoğan bebekleri bu hastanelere sevk etti ve pasif ötenazi ile birlikte enfeksiyon olmak üzere birçok bebeğin ölümüne neden oldu.Kasıtlı olarak sağlık koşulları ve doktor gözetiminde olmayan yoğun bakım ünitelerinde tutulan bebeklere yanlış tedavi de uygulandı.Ayrıca bebekler üzerinde yapılan tıbbi müdahalelerden kazanç elde etmek amacıyla ilaçların hastaneden usulsüzce çıkarılıp satıldığı da belirtilerek; bu süreçte bebeklerin tedavi için gereken ilaçlardan ve bakımdan mahrum bırakıldığı, bu yüzden ölümlerin arttığı ifade ediliyor. 

SGK'DAN YÜKLÜ MİKTARDA VURGUN YAPTILAR

Zanlıların, bebek hastaların uzun süreli yatış işlemlerinin yapılmasını sağlayarak, SGK'den yüksek miktarda gelir elde ettikleri belirtilen fezlekede, "curosurf" isimli, solunum tedavisinde kullanılan ilaçların, bebek hastalar üzerinde kullanılmış gibi gösterip üçüncü kişilere satılmasını sağladıkları ifade edildi.

ESKİ BAKANIN HASTANESİ DE LİSTEDE

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin de dahil olduğu liste belli oldu. 

Yenidoğan çetesinin suçlarını işlediği hastaneler şu şekilde:

Akabe Sağlık Tesisleri
Doğamed Sağlık Hizmetleri
Ekip Sağlık Hizmetleri
Güney Hastanesi Sağlık Hizmetleri
Medilife Sağlık Hizmetleri
Özel Avcılar Hospital Hastanesi
Özel Avrupa Şafak Hastanesi
Özel Bağcılar Medlife Hastanesi
Özel Doğa Hospital
Özel İstanbul Şafak Hastanesi
Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri
Refik Arslan Sağlik Hizmetleri
Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi
Silivri Kolan Hastanesi
Yonca Sağlık Hizmetleri
Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi
GMZ Sağlık Hizmetleri
Özel Reyap İstanbul Hastanesi
Özel TRG Hospitalist Hastanesi

SKANDALA KARIŞAN İSİMLER ORTAYA ÇIKTI

Yenidoğan çetesinin lideri Dr. Fırat Sarı, Dr. İlker Gönen ve bunlara bağlı olarak çalışan doktor ve hemşirelerin isimleri ortaya çıktı.İşte skandala karışan o isimler:

Dr. Fırat Sarı
Dr. İlker Gönen
Dr. Ahmet Atilla Yılmaz
Bağcılar Medilife Hastanesi Hemşiresi: Çağla DURMUŞ
Beylikdüzü Medilife Hastanesi Hemşiresi: Ceren Hatıce KIRIM
TRG Hopitalist Hastanesi Hemşiresi: Cansu AKYILDIRIM
Reyap Hastanesi Hemşiresi: Mehtap SAYAR
Reyap Hastanesi Hemşiresi: Sümeyye Nur ARSLAN
Esenler Güney Hastanesi Hemşiresi: Hüseyin GÜNERHAN
Birinci Hastanesi Hemşiresi: Enes Kaan BÖLÜKBAŞI
Bağcılar Şafak Hastanesi Hemşiresi: Mehmet Halis BAŞLİ
Duygu Hastanesi Hemşiresi: Deniz KORKMAZ
Hemşire: Hakan Doğukan TAŞÇI
Hemşire: Hasan Basri GÖK

 

CHP HEYET GÖREVLENDİRDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Yenidoğan Çetesi' olarak adlandırılan ve yenidoğan bebeklerin ölümlerine neden olan vahim olaylar zincirine ilişkin heyet görevlendirildiğini açıkladı.

DOKTOR BULUNDURMAMIŞLAR

Sağlık Bakanlığı tarafından söz konusu hastaneler hakkında hazırlanan rapora yer verilen iddianamede, bazı bebeklerin yetersiz beslenme nedeniyle öldükleri, doktor bulundurmanın zorunlu olduğu yeni doğan yoğun bakım servislerinin bazılarında doktor bulundurulmadığı ve hatta hemşire bile bulundurulmadığı ortaya çıktı.

YETERSİZ YOĞUN BAKIMA SEVK ETTİLER

Raporda, ölen bebeklerden birinin 26 Kasım 2023'te devlet hastanesinde sağlıklı bir şekilde doğduğu, bebekte kalp yetmezliği başlaması üzerine, çetenin anlaşmalı olduğu özel hastanelerden birine sevk edildiği, bu hastanenin yoğun bakım servisinin yetersiz olduğu, o sırada hastanede olması gereken şüpheli doktor Dursun Eryılmaz'ın hastanede olmaması nedeniyle bebeğe sadece hemşire olan şüpheli Çağla Durmuş'un müdahale ettiği ve gecikmeli entübasyon yapılarak bebeğin ölümüne sebebiyet verdikleri belirlendi.

ÖRTBAS ETMEK İÇİN SAHTE RAPOR DÜZENLEMİŞ

Raporda, erken doğumla dünyaya gelen 'Kaya' bebeğin öldüğü gece hastanede yalnızca doktor değil, yeni doğan hemşiresinin bile bulunmadığı, sadece yardımcı hemşirenin bulunduğu kaydedildi. Doğduktan dört gün sonra ölen 'Havvanur' bebeğin ölüm raporunun bilerek yanlış yazıldığı, örgüt yöneticisi şüpheli doktor İlker Gönen'in olayı örtbas etmek için ölüm saatini ve nedenini değiştirdiği tespit edildi.

"CANLANDIRMAYA GEREK YOK"

Aynı raporda 'Kerem' isimli bebeğin yoğun bakımda olduğu sırada kalbinin durduğu, hemşirenin hastane dışında olan doktor İlker Gönen'i aradığı, Gönen'in ise hastaya canlandırma uygulamasına gerek olmadığını, hasta dosyasına '20 dakika canlandırma uygulanmış gibi' göstermesinin yeterli olacağını söylediği tespitleri raporda yer aldı.

BT Becerileri Gerekmeden Siber GüvenlikKaspersky for Small Office

"TEKRAR YAŞANACAĞI KANAATİNDEYİZ"

İddianamede yer alan raporun sonuç kısmında ise, "Teorikte çocuk hekiminin, pratikte ise hemşirenin izlemine bırakılan yüzde 90 yeni doğan bebeğin hayat hakları ellerinden alınmıştır. Değişiklik yapılmadan bu olayların tekrar ve tekrar yaşanacağı kanaatindeyiz" denildi.

#
Yorumlar (3)
Kırşehir Li
20.10.2024 21:19
Kırşehir Sağlık müdürlüğünde Ertan Değirmencioğlu nun müdür olduğu zaman intihar ve yoğun bakımda yatan hasta var olay aydınlatilmadi
Doktor
20.10.2024 17:50
Sağlık bakanlığı denetim yapmıyor, Kırşehir Sağlık müdürlüğünde alınan Ertan Değirmencioğlu Gata hastane başhekimi yardımcısı atandı
Doktor
19.10.2024 23:32
Sağlık bitmiş Kırşehir de hakkında çıkan iddialara cevap vermedi görevden alındı Ertan Değirmencioğlu ankara gata hastaneye başhekim yardımcısı oldu
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.