SORUN SADECE KIRŞEHİR'İN DEĞİL ,TÜRKİYE'NİN SORUNU
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve beraberindeki heyet Kırşehir programı kapsamında Kent Konseyi'ni ziyaret etti
![](https://ahihaber.net/content/uploads/haberler/2025/02/10dc05abd54a30df91fd7986d42748f6-1739561388.jpg)
İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırşehir'e geldi.Cuma namazını Ahi Evran Camii'nde kılan Dervişoğlu, Ahi Evran Müzesi, Zanaatkarlar Çarşısı ve Emekliler Derneği'ni ziyaret etti.Müsavat Dervişoğlu'nun bir sonraki durağı Kırşehir Kent Konseyi oldu.Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen'i makamında ziyaret eden Müsavat Dervişoğlu ve heyetine Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen tarafından altın madenleri ile ilgili bilgi aktarıldı.
8 BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Müfit Göçen sadece Koç ve Fernas ortaklığındaki maden sahasının 8 bin futbol sahası büyüklüğünde olduğunu ve on binlerce ton patlayıcı kullanılacağını dile getirerek tehlikeye dikkat çekti.Göçen ayrıca Kırşehir'in hız trenden mahrum bırakıldığını ve OSB'nin genişletilmesi ile ilgili sürecin de ödenek olmaması nedeniyle sekteye uğradığını kaydederek Dervişoğlu'ndan bu konularda destek istedi.
SADECE KIRŞEHİR'İN DEĞİL TÜRKİYE'NİN SORUNU
Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömer Duran ise kent merkezinin hemen dibinde Kızılırmak ve Seyfe Gölü havzalarının tam ortasında bulunan Kervansaray Dağları'nda gerçekleştirilecek madencilik faaliyetlerinin sadece Kırşehir'in değil başta Ankara olmak üzere Kızılırmak Havzası içerisinde bulunan tüm illerin ve Türkiye'nin sorunu olduğunu kaydederek olası bir facia durumunda geri döndürülemez felaketler yaşanacağını ve en olmaması gereken yerlerden birisinde altın madenciliği yapılmaya çalışıldığını kaydetti.
ALTIN NEFESTEN KIYMETLİ DEĞİL'
Konuyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Müsavat Dervişoğlu ise ''Türkiye yer altı kaynaklarından istifade edebilmeli ama para kazanmanın insani vicdani ahlaki kriterlerinin de olması lazım. Dolayısıyla insanlara zarar verecek birtakım uygulamalarla salt para kazanmaya yönelik işlerin yapılması ve bunun insan sağlığını tehdit etmesi, ekolojiye zarar vermesi, çevresel duyarlılıklarımızı gölgelemesi; bunlar kabul edebileceğimiz şeyler değildir.Türkiye'nin birçok yerinde maden aramalarından kaynaklı olumsuzluklar yaşadık. Kimi yerde derelerimiz kirlendi kimi yerlerde ormanlarımız kesiliyor, kimi yerlerde zeytinliklerimiz yok ediliyor. Dediğim gibi elbette bir ülke yeraltı zenginliklerinden istifade edebilmeli ama insani ve vicdani kriterler ahlaki kriterler göz ardı edilmeden. Burayı ağzına kadar altın ile doldurabilirsiniz. Burası ağzına kadar altınla dolu olursa. Bu kadar insan nefes alamama durumunda ilk olarak ne yapar?Nefes alacak alan yaratmak için altını dışarı atar. Demek ki altın elbetteki kıymetli bir madendir, ama nefesten kıymetli ve önemli değildir, herkesin bu duyarlılıkla hareket gerekiyor'' dedi.