grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Restore Edilen Cacabey Camii'nin Kubbesini Otlar Bürüdü

Yaklaşık 20 ay önce restorasyonu yapılarak hizmete açılan Cacabey Camii'nin türbe kısmı otlarla kaplandı.

Kültür Yayın: 07 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 07.09.2024 15:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kubbesinde nem , küflenme ve bozulma gerekçesiyle 2019 yılında restorasyonuna başlanan ve 4 yıllık sürecin ardından 2023 yılı Ocak ayında tekrar hizmete açılan Cacabey Camii'nin türbe kısmındaki kubbenin ön yüzünde delik açılarak metal doğrama pencere takılmıştı.Restorasyondan sorumlu Vakıflar Genel Müdürlüğü ise resimlerle sabit olmasına rağmen kubbenin delinmediğini ve varolan pencerenin yenilendiğini ileri süren açıklamada bulunmuştu.

Restorasyonu tamamlanan Camii tartışmalar arasında hizmete açıldı.Çevresindeki rögar kapakları tıkalı olduğu için sel baskınına da maruz kalan Cacabey Camii, restorasyonun üzerinden henüz 20 ay geçmesinin ardından bu kez de başka bir olumsuzlukla karşı karşıya.

TAŞ KUBBEDE OTLARIN BÜYÜMESİ ŞAŞIRTTI

Caminin türbe kısmındaki kubbede otlar çıktığı görüldü.Taş kubbede ot çıkması garip karşılanırken vatandaşlar, henüz restorasyonu tamamlanan camii'nin türbe kubbesinde otların çıkmasına ve büyümelerine bir anlam veremediler.

KÖKLERİ RESTORE EDİLEN KISIMLARA ZARAR VERMİŞ OLABİLİR

Türbe kısmında ortaya çıkan otların restorasyon sırasında kullanılan sıvalara zarar verip vermediği bilinmiyor.Otların temizlenmesi sırasında ise köklerinin yine restore edilen kısımlara zarar verebileceği düşünülüyor.Söz konusu otların özel ekipler tarafından temizlenmesi bekleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.