Kırşehir'de Aç Kalan Tilkiler Şehir Meydanına İndi
Son günlerde şehir meydanında görülen tilkiler, doğada bozulan dengenin en somut göstergesi oldu.

Kırşehir'de Aç Kalan Tilkiler Şehir Meydanına İndi
Son günlerde şehir meydanında görülen tilkiler, doğada bozulan dengenin en somut göstergesi oldu. Normal şartlarda insanlardan uzak durmasıyla bilinen bu yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına kadar inmesi, açlığın ve yaşam alanlarının daralmasının acı bir sonucu olarak değerlendiriliyor.
Uzmanlara göre ormanlık alanların tahrip edilmesi, kontrolsüz yapılaşma ve iklim koşullarındaki değişim, yaban hayatını her geçen gün daha da zorluyor. Doğada yiyecek bulamayan hayvanlar, hayatta kalabilmek için çareyi şehir merkezlerinde arıyor. Meydanda dolaşan tilkiler ise bu zorunlu göçün sessiz tanıkları.
Vatandaşlar, tilkilerin saldırgan değil, aksine ürkek ve bitkin halde olduklarını belirtiyor. “Bu bir tehdit değil, bir yardım çağrısı” diyen çevreciler, yaşananların doğaya karşı sorumluluğumuzu yeniden hatırlattığını vurguluyor.
Yetkililer, vatandaşların yaban hayvanlarına zarar vermemesi ve bilinçsiz müdahalelerde bulunmaması konusunda uyarırken, kalıcı çözümün doğanın dengesini korumaktan geçtiğini ifade ediyor.
Şehir meydanına inen tilkiler, sadece açlığı değil; bozulan düzeni, ihmal edilen doğayı ve geciken önlemleri de gözler önüne seriyor.






