grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir, Kırşehir olalı bunca rezaletleri hiç yaşamadı.

Gün geçmiyor ki rezalet ortaya dökülmesin. KYK Kız Öğrenci Yurdunda ‘Yemek’ rezaleti bitmiyor. Yeni görüntüler geldi. Fotoğraflardaki iğrenç görüntüleri taşıyan yemekleri İl Gençlik ve Spor Müdürü ve KYK Müdürünün yemek masasına konulmalı nasıl bir mideye

Gündem Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 22:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

KISA, KISA!
Kırşehir, Kırşehir olalı bunca rezaletleri hiç yaşamadı.
KYK’da yemek rezaleti!
Gün geçmiyor ki rezalet ortaya dökülmesin. KYK Kız Öğrenci Yurdunda ‘Yemek’ rezaleti bitmiyor. Yeni görüntüler geldi. Fotoğraflardaki iğrenç görüntüleri taşıyan yemekleri İl Gençlik ve Spor Müdürü ve KYK Müdürünün yemek masasına konulmalı nasıl bir mideye sahipler anlamalı. 
Bu şehre eğitim için gelmiş ve devletin himayesinde olan yüksek pahalılıkta yüksek paralar ödeyen bu çocukların yaşadığı rezaleti göz ardı etmek mümkün değil.  Konuyla ilgili doğrudan sorumluluğu olan müdürler bu rezil rüsva görüntülü yemekleri kendi çocuklarına yedirirler mi? Neden soruşturma açılmaz. Neden kamuya bir duyuru yapılmaz? Sorumlular yönünde neden adli işlem başlatılmaz!
Bu benzeri bir rezalet aylar önce Kırşehir Devlet Hastanesinde yaşanmıştı. Ekmek içinde sigara ‘İzmariti’ çıkmıştı. İhale iptal edilmedi. İlgili firmaya ceza verildi mi bilmiyorum. Bu rezalet yaşandı.
Sağlık rezaleti!
2020 yılında patlak vermiş Hastane rezaleti için soruşturma izni verilmemişti. SGK dolandırıldı mı? Gelirler Dairesi Özel hastane için soruşturma yaptı mı? Bunların dışında adı Hastane olan bu binanın içinde doktor yok iken yapılan ameliyatlar, tedaviler, ölen bebekler. Bir saç ekim firmasına kiralanan katlar. Otele dönüştürülmüş odalar. Maaşlarını alamayan personel. Gazetede haber olunca kent dışına kamyonetle kaçırılan cihazlar. Asli görevleri denetim olan kurum yöneticileri vicdanınız ne kadar rahat. Soruşturma izni vermeyen vali huzur içinde hâlen devleti temsil ediyor, üzerinde ‘vali’ unvanını taşıyorsa! Dönemin İl sağlık Müdürü, denetim görevi üstlenmiş il sağlık müdürlüğü kadrosunda olan heyet… Hiç mi bu rezaletlerden utanmadılar. 
Belgelerle ortaya konulan onca rezaleti ihbar kabul etmeyen yargı sistemi. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı içinde kulaklarının üzerine yatanlar.
Eğitim rezaleti!
Kirlilik ve pislik içindeki okullar. Çocukların bir salgınla baş başa kalması. Ailelerin korku ve endişeleri. Ve daha enteresanı ise ‘Otizm’ hastası bir çocuğun okula kayıt rezaleti. Velinin okuldan atılması. Çocuğun okulla ilişiğinin kesilmesi. RAM’ın arka arkaya verdiği sonra değiştirdiği hatalı rapor. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir ucubelik.
Temizlik ve Trafik rezaleti!
Kırşehir’in temizlenmeyen, cadde ve sokakları. Caddelerin alışveriş merkezi tarafından panayıra çevrilmiş olması. Park rezaleti. Müdahale etmeyen anlayış. 
Yollarda terör estiren, kural tanımayan motorlu kuryeler. Kamu araçları. Belediye otobüsleri. Öğrenci servisleri. Kasaba minibüsleri. Dolmuşlar. Fabrika servisleri. Kent merkezinde aşırı hız yapan magandalar. Sadece radar hız tespiti yapmanın sadece bütçeye kaynak aktarma olduğu, ancak bunun denetim olmadığını bilmeyen yok. Denetim görevini bunun üzerinde şekillendiren trafik denetim anlayışı. 
Denetim rezaleti!
İl tarım ve Orman Müdürlüğünün denetim rezaleti. Mutlak tarım alanlarının hatalı kullanımı. Mutlak tarım alanlarının hayvancılığa Endüstriyel tarımcılara, topraksız (sera) tarıma ve adı ‘hobi’ olan iğrenç yapılanmaya açılması…  Mera talanları. 
Sazlık alanların yakılarak tarıma açılması, hırsızlığa, talana göz yumulması, Ekolojinin bozulması, Hatalı Su yönetimi dahil kırsal alan rezaletleri.
Halka yedirtilen çamur gibi ekmek. Pide ve ekmek fırınları. Kapı önlerine atılan ekmek dolu pislik içinde sepetler, ekmek taşıyan kamyonetlerin pisliği. Raf ömürlerini tamamlamış gıdalar. Denetlenemeyen üç harfli marketler alışveriş merkezleri. Tarım denetimsizliği. Pazar denetimsizliği. Sallabaşını al maaşını anlayışın hâkim kılınmış olması. Çiftçiyi dolandıran PANKO Birlik. Hayvan üreticine atılan kazık. Sonu gelmeyen rezillikler yan, yana! 
Pislik için çöp konteynırları. Çöp toplama araçları. Milletin su faturasına eklenen, hizmet üretmediği bir işlemden ahlaksızca toplanan ‘Çevre Temizlik vergileri’
AEÜ! İç düzende ayrımcılıklar.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Nepotizm; ‘akrabacılık, ayrımcılık, kayırmacılık’… Zirve yaptı… Yatay geçişler. Konum Müdürlükleri, sözleşmeli okutmanlar, işçiler memurlar.  Üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler arasındaki çirkin, çirkin olduğu kadar tiksindirici gönül ilişkileri 
Üniversite içi taşımacılıkta soygun gibi öğrenci taşımacılığı. Kendi imkânlarıyla otobüs terminalden öğrenci taşıyan Üniversiteyi polise şikâyet eden Belediye… Aynı belediyenin Otogarda sergilediği Atatürk posterinin güneşten solmuş yanı. Bunların kente bakışı ve Atatürk saygısı açıkça ortada.
Her biri ara başlıklara dile getirdim. Her bir ara başlık sayfalar alacak rezaletlere gebe.
Kırşehir’de Klientalizimcilik; müştericilik, seçmenleri ‘müşteri’ gibi görme alışkanlığı var mı? Hem de âlâsı var. Kamu ve Belediye hizmetlerinde açıkça görmek mümkün.
Kırşehir’de Kroni Kapitalizm; ‘çürümüşlük’, ahbap çavuş ilişkisi içinde oğul, kız, yeğen, kardeş, akraba ve bunların yakınlarıyla kurulmuş ilişkiler içinde, kamu görevlileri ile yapılan çarpık ve gayri ahlaki ilişkiler içinde kamu kaynaklarının alabildiğince hatta vahşice kullanımı. Var mı? Hem de âlâsı var. Kamu ve Belediye hizmetlerinde açıkça görmek mümkün.
Üzülüyorum. Bu güzel ülke için… Bu güzel şehir için… Üzülüyorum yağmalanan doğasına. Üzülüyorum geleceği yağmalanan, bebekler için, çocuklar için, gencecik babalar ve anneler için.

 

#
Yorumlar (2)
Eczacı
22.10.2024 01:06
Türkiye de yeni doğan bebek ölümleri için soruşturma başlattı, Kırşehir Sağlık müdürlüğünde 1 Sağlık memuru depoda narkotik ilaç almış intihar etti Sağlık Müdürü Ertan Değirmencioğlu ve personel müdürü ceyhan bey soruşturma bile açmadığı iddia ediliyor
Devacı
22.10.2024 00:34
Yeni doğan bebek ölümleri Niğde de 2022 ölen bebeğin ailesi şikayetçi oldu o zaman Niğde sağlık müdürü Ertan Değirmencioğlu müdürmuydu Kırşehir de bir personel intihar ve bir yoğun bakımda yatıyor Ertan Değirmencioğlu soruşturma açmadı sağlık müdürü idi
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.