grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

TİGEM ARAZİSİNE KARABUĞDAY EKİMİ YAPILDI

Malya tarım işletmeleri arazisinde 10 dekarlık alanda Güneş Çeşidi karabuğday ekimi gerçekleştirilmiştir.

Gündem Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 22:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

                     BOZTEPE İLÇESİ KARABUĞDAY EKİMİ

                Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ve Kaymakamlığın ortaklaşa yürüttüğü proje olan  Karabuğday ekimi kapsamında Malya tarım işletmeleri arazisinde 10 dekarlık alanda  Güneş Çeşidi karabuğday ekimi gerçekleştirilmiştir.

                İlkbahar son donları geçtikten sonra dekara 8 kg olarak atılan karabuğday tohumları yabancı ot mücadelesi, gübreleme ve sulama ihtiyacı minimum düzeydedir. Ekim derinliği 2-3 cm’ dir. Ekimden sonra silindir çekilerek homojen çıkış amaçlanmıştır.

                Bitkideki danelerin en az %75’i kahverengileştiği zaman biçerdöverle hasat edilir. Hasat zamanı yaklaşık olarak 85-90 gün sonrasıdır.

                Karabuğday tohumlarında gluten bulunmadığından dolayı Çölyak hastaları tarafından tüketilebilmektedir. Yapılacak üretimde elde edilecek tohumların bir kısmı tohumluk amacıyla kullanılacak olup önümüzdeki senelerde daha fazla üretim gerçekleşmesi planlamaktadır. Elde edilen ürünün kalan kısmı ise Çölyak hastalarının tüketebileceği unlu mamüllere dönüştürülecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.