grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Dr. Berker Öztürk, Muhabbet bağının bülbülünü mezarı başında andı.

Türk Musikisinin beşinci ve son büyük bestekarı olarak kabul edilen Hafız Sadettin Kaynak'ı 3 Şubat 1961 tarihinde kaybettik.

Gündem Yayın: 03 Şubat 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 03.02.2025 00:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

O hem Sultanahmet Camisi'nin baş imamı hem de Türk Sanat Müziği'nin en büyük bestecilerindendi. 3 Şubat 1961'de İstanbul'da hayatını kaybeden Sadettin Kaynak'ın besteleri aradan geçen onlarca yıla rağmen hâlâ dillerde.

'Yanık Ömer' bestesiyle Kurtuluş Savaşı'nın isimsiz fedakâr kahramanlarını anlatan besteci, Türkçe ezanı ilk okuyanlardan biri oldu. Türk Sanat Müziği'nin büyük bestecisini ölümünün 64. yılında zamansız şarkılarıyla anıyoruz.

Muhabbet Bağı, Çile Bülbülüm, Benim Yarim Gelişinden Bellidir, Enginde Yavaş Yavaş gibi birçok bilinen eserin bestekaridir. 600ün üzerinde bestesi olan Cumhuriyet döneminin en üretken bestekarlarından Sadettin Kaynak Atatürk'ün emriyle kahraman ordumuza kahramanlık üzerine vaazlar vermiş, Ulu Önderin övgüsüne mazhar olmuştur. 

Merhumu bir kez daha rahmetle anarken halkımızın bu büyük değeri unutmamasını temenni ediyorum. 
Kırşehirli musikişinas

Dr. Berker Öztürk

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.