Eğitim-İş Kırşehir Şube Başkanı Öner Bayık, Okula Kalıcı Personel

Eğitim-İş Kırşehir Şube Başkanı Öner Bayık, Kırşehir’de İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda temizlik, hijyen, düzen ve gözetim hizmetleri için toplam 423 kişinin geçici program kapsamında görevlendirilecek olmasını değerlendirdi.

Eğitim Yayın: 08 Eylül 2026 - Salı - Güncelleme: 08.09.2026 00:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
Eğitim-İş Kırşehir Şube Başkanı Öner Bayık, Kırşehir’de İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda temizlik, hijyen, düzen ve gözetim hizmetleri için toplam 423 kişinin geçici program kapsamında görevlendirilecek olmasını değerlendirdi. Bayık, okulların personel ihtiyacının geçici uygulamalarla değil, kalıcı ve güvenceli istihdamla karşılanması gerektiğini belirterek, “Okullarımızın temizlik ve yardımcı personel ihtiyacı altı aylık değildir. Eğitim devam ettiği sürece bu hizmetlere ihtiyaç vardır. Geçici çözümler yerine kalıcı kadrolar oluşturulmalıdır” dedi.
423 KİŞİ İHTİYACI GÖSTERİYOR
Kırşehir genelinde 297 kişinin temizlik ve hijyen hizmetlerinde, 126 kişinin ise okul bahçeleri ile giriş-çıkış alanlarında düzen ve gözetim çalışmalarında görevlendirilecek olmasının okullardaki personel ihtiyacını açık şekilde ortaya koyduğunu belirten Bayık, geçici istihdamın sorunu bütünüyle çözmeyeceğini söyledi.
Bayık şunları söyledi:
“423 kişilik bir görevlendirmeye ihtiyaç duyuluyorsa ortada ciddi ve sürekli bir personel ihtiyacı var demektir. Bu çalışanlarımızın emeğine elbette ihtiyaç vardır. Bizim itirazımız çalışanlara değil, ihtiyacın geçici istihdam modeliyle karşılanmasına yöneliktir.”
OKULUN İHTİYACI ALTI AYLIK DEĞİL
Temizlik hizmetleri için oluşturulan programın 9 Eylül 2026 ile 8 Mart 2027 tarihleri arasında uygulanacağını hatırlatan Bayık, eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen ihtiyacının mart ayında sona ermeyeceğini vurguladı.
Bayık, “Mart ayında program bittiğinde okulların sınıfları, koridorları ve ortak kullanım alanları temizlenmeye devam edecek. Öğrencilerimiz yine okulda olacak. O halde ihtiyacın kendisi sürekli olduğu halde istihdamın neden geçici olduğunu sorgulamak zorundayız” dedi.
ÇALIŞAN GÜVENCELİ OLMALI
Geçici programlarla çalışan vatandaşların belirli bir sürenin ardından yeniden iş aramak zorunda kalmasının da sosyal açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bayık, eğitim kurumlarındaki yardımcı hizmetlerin güvenceli istihdam modeliyle yürütülmesini istedi.
Bayık, “İnsanlarımız birkaç ay çalışıp yeniden işsizliğe dönmek istemiyor. Okullarımız da her dönem yeniden personel aramak zorunda bırakılmamalıdır. Sürekli işe sürekli personel anlayışı benimsenmeli, gerekli kadrolar oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
TEMİZLİK EĞİTİMİN PARÇASIDIR
Sağlıklı ve güvenli okul ortamının nitelikli eğitimin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Bayık sözlerini şöyle tamamladı:
“Öğretmenin görevi eğitim vermek, öğrencinin görevi öğrenmektir. Temizlik ve yardımcı hizmetler ise bu işi yapmak üzere istihdam edilen yeterli personel tarafından yürütülmelidir. Kırşehir’de 423 kişilik ihtiyaç ortaya çıkmışsa bunu geçici bir sayı olarak görmeyelim. Okullarımızın gerçek personel ihtiyacı belirlenmeli ve kalıcı, güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Eğitim-İş olarak çalışanlarımızın emeğini, öğrencilerimizin sağlığını ve eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarını birlikte savunmaya devam edeceğiz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.