Akpınar'daki uyuz hamamı hayata geçiriliyor.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Akpınar ilçesi Demirci köyü yakınlarında bulunan ve halk arasında “Uyuz Hamamı” ya da “Şifa Hamamı” olarak bilinen doğal kaynak alanında incelemelerde bulundu.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ardından Akpınar ilçesine bağlı Demirci köyü yakınlarında bulunan ve halk arasında “Uyuz Hamamı” ya da “Şifa Hamamı” olarak bilinen doğal kaynak alanında incelemelerde bulundu.

Akpınar Kaymakamı Ali Erdoğan ve ilgili yetkililerin de yer aldığı ziyarette, bölgenin mevcut durumu yerinde değerlendirildi. Doğal yapısı ve yöre halkı tarafından uzun yıllardır bilinen özelliğiyle dikkat çeken kaynak alanının, daha düzenli ve kullanılabilir hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Geçtiğimiz günlerde tahsisi Kırşehir İl Özel İdaresi’ne geçen alanın, vatandaşların daha sağlıklı, güvenli ve elverişli şartlarda istifadesine sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda bölgede gerekli projelendirme ve inşa çalışmalarının kısa süre içerisinde başlatılması planlanıyor.
Vali Demiryürek, incelemeye ilişkin yaptığı açıklamada, alanın vatandaşların kullanımına daha uygun hale getirilmesi için gerekli adımların atılacağını belirterek, “ Akpınar ilçemizin Demirci köyü yakınlarında bulunan ve halk arasında Uyuz Hamamı/Şifa Hamamı adlarıyla bilinen kaynakta Akpınar Kaymakamımız Sayın Ali Erdoğan ve diğer yetkililer ile birlikte incelemelerde bulunduk. Tahsisi Kırşehir İl Özel İdaremize geçen alanın daha iyi şartlarda vatandaşlarımızın istifadesine sunulması için gerekli projelendirme ve inşa çalışmalarını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılacak düzenlemeyle birlikte Akpınar’daki doğal kaynak alanının hem ilçe halkı hem de Kırşehir genelinden bölgeye gelen vatandaşlar için daha nitelikli bir kullanım alanına dönüştürülmesi bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin yerel turizm, kırsal kalkınma ve doğal değerlerin korunması açısından da önemli bir kazanım sağlaması öngörülüyor.






