KIRŞEHİR'DE YÜZBİNLERCE TON PATLAYICI KULLANILACAK

Hafta sonu Kırşehir'de meydana gelen gürültü ve sarsıntı, oldukça merak uyandırmış ve vatandaşlarda endişeye neden olmuştu.Bu durum bizim henüz faaliyete geçmeyen altın madenleriyle tekrar yüzleşmemize neden oldu.

Yaşam Yayın: 15 Nisan 2025 - Salı - Güncelleme: 15.04.2025 23:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

12 Nisan 2025 Cumartesi günü saat 10:00 sularında Kırşehir kent merkezinde yaşanan patlama sesi ve sarsıntı insanlarda büyük merak uyandırmış ve tedirginliğe neden olmuştu.Herkes sarsıntının nedenini araştırmaya başlamış ve AFAD'a ait depremler listesini kontrol etmiş.Liste incelendiğinde merkez üssü Kervansaray Mahallesi , Mehtap tepesi mevkii olan 0.9 büyüklüğünde bir sarsıntının meydana geldiği görüldü.Ancak kent merkezinin neredeyse tamamında hissedilen sarsıntının bu küçük ölçekli depremden kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz açıklığa kavuşturulamadı.İddiaya göre kent merkezinde etkili olan sarsıntı, bir taş ocağındaki patlatmadan kaynaklanıyordu.Nitekim Kervansaray Dağlarında ve çevredeki dağlarda zaman zaman gerçekleştirilen patlatmalar nedeniyle toz bulutları ve hafif şiddette sarsıntılar yaşanıyor.

NEREDEYSE TAMAMINDA MADENCİLİK YAPILMAK İSTENİYOR

Çok sayıda dev holding, Kervansaray Dağlarında maden ruhsatı alabilmek için bekliyor.Bunların başında ise Körpınar, Çimeli, Çuğun ve Özbağ'a ait araziler üzerine Türkiye'nin en büyük altın madenini açmayı planlayan Koç Holding ve Fernas ortaklığındaki işletme geliyor.8 bin futbol sahası büyüklüğünde olacak altın madeni, Kırşehir'den katılan heyetin İDK toplantısında yaptığı savunmanın ardından ertelenmiş ve firmaya 1 yıl süre tanınmıştı.Hayati öneme sahip olan bu projeye izin verilmesi durumunda sırada bekleyen çok sayıda firma peş peşe maden ruhsatı alacak ve  Kervansaray Dağları ile birlikte Kırşehir'i ve bölgeyi adeta cehenneme çevirecek.Öyle ki madenlerin önünde büyük bir engel teşkil eden Seyfe Gölü koruma alanı ise sırf bu yüzden yarıya indirildi.Sadece zehirli kimyasal havuzların ortaya çıkarağı tehlike değil; on binlerce ton patlayıcının bir anda ve sık sık kullanılmasıyla birlikte toz bulutları, sarsıntılar ve paniğe neden olacak patlama sesleri de Kırşehir'i yaşanmaz hale getirecek en büyük faktörlerden birisi olacak. 

YÜZBİNLERCE TON PATLAYICI KULLANILACAK

Kervansaray Dağlarının tamamında gerçekleştirilecek olan patlatmaların kentte nasıl bir huzursuzluğa yol açacağı sadece tek bir patlatma nedeniyle ortaya çıkan ses ve sarsıntı ile bile tahmin edilebiliyor.Nitekim sadece Koç Holding'e ait maden sahasında firmanın Bakanlığa sunduğu rapora göre yüzbinlerce ton ve on binlerce kamyon patlayıcı kullanılacak.Kervansaray Dağlarında açılması planlanan diğer madenlerdeki patlatmalarla birlikte deprem riski az olan Kırşehir'de  neredeyse hergün şiddetli sarsıntılar yaşanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.