Kırşehir'de facianın eşiğinden dönüldü
Kırşehir'de etkili olan kuvvetli rüzgar üniversite öğrencilerinin kaldığı erkek yurdunun çatısını uçurdu. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmaması yüreklere su serpti.

Kırşehir, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “kuvvetli rüzgâr ve fırtına” uyarısının ardından zor anlar yaşadı. Yapılan değerlendirmelere göre, güney ve güneybatı yönlerden saatte 40-60 km, yer yer 80 km hıza ulaşan fırtına, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Meteoroloji’nin işaret ettiği risklerden biri olan “çatı uçması”, Neşet Ertaş Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçeğe dönüştü.
Edinilen bilgiye göre, üniversite öğrencilerinin barındığı yurtta, şiddetli rüzgâr nedeniyle çatı tamamen yerinden söküldü. Uçan çatı parçaları, yurt avlusuna savrulurken, o sırada avluda kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Ancak olay, yurtta kalan öğrenciler arasında büyük bir korku ve tepkiye neden oldu.
Öğrencilerden Sert Tepki: “Can Güvenliğimiz Tehdit Altında!”
Olayın ardından sosyal medyada tepkilerini dile getiren öğrenciler, yurt yönetimini ve yetkilileri eleştirdi. Bir öğrenci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırşehir Neşet Ertaş Öğrenci Yurdu’nda can güvenliğimiz yok desek yeridir. Her fırtınada uçan çatılar, çöken saclar… Geçtiğimiz aylarda da benzer bir olay yaşadık, ama bu seferki çok daha ciddi. Öğrencilerin canı neden bu kadar hafife alınıyor?” ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler, benzer olayların tekrarlanmaması için yurt binasının güvenliğinin acilen gözden geçirilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Yetkililerden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.